Skip to main content

També han respost...

Podem viatjar pel món seguint la petjada catalana?

| Respostes amb criteri

El projecte Petjada Catalana té com a objectiu recopilar l’empremta que molts catalans i catalanes han deixat fora de les nostres fronteres. Al llarg dels temps han estat nombroses les persones dels Països Catalans que per una motivació o altra han marxat de la seva terra i han deixat la seva empremta en els indrets on han estat acollits. El coneixement i posada en valor d’aquest llegat és una fórmula que ens ajuda a descobrir i entendre els territoris que visitem tot prenent consciència del nostre propi país.

En els continguts del nostre web es poden trobar textos explicatius, podcasts, fotografies i més de 1.500 localitzacions repartides per tot el planeta ubicades amb precisió en un mapamundi. S’hi recullen històries de persones que han destacat en camps com l’arquitectura, la medicina, la política, l’ensenyament, l’art i la ciència en ciutats tan conegudes com Nova York, Viena, Buenos Aires, Roma, Ciutat de Mèxic, París o Santiago de Xile, sense oblidar els periples de dones i homes exploradors, militars, religiosos o aventurers en llocs tan poc freqüentats com l’Afganistan, Corea del Nord, Grenlàndia, la Patagònia, Sibèria, o l’Amazònia.

A tall d’exemple en el web es descriuen indrets tan curiosos com el Peronella Park, un gran complex lúdic aixecat a Austràlia per un emprenedor empordanès. O històries com la del terrassenc Josep Oller, creador del mític Moulin Rouge de París, o la d’Enriqueta Compte, fundadora del primer jardí d’infància públic d’Amèrica Llatina a Montevideo. També hi tenen cabuda indrets relacionats amb episodis remarcables de la història del nostre país: els cinc segles de presència catalana a Malta, les intenses relacions amb la Cuba colonial, la ruta seguida pels almogàvers a les actuals Grècia i Turquia, la colonització de Califòrnia o l’exploració del Canadà i Alaska.

El projecte Petjada Catalana aspira a continuar creixent per consolidar-se com a referent tant per a persones viatgeres disposades a agafar les maletes i posar-se en ruta en qualsevol moment, com per a aquelles amb curiositat que s’estimen més visitar el món des de casa.

Marta Faixedas Puig (Celrà, 1979). Llicenciada en Ciències Polítiques, treballa com a tècnica a l’Ajuntament de Girona i és impulsora del projecte Petjada Catalana @PetjadaCat.

[Cada setmana tindrem en aquest espai una veu de referència dels Països Catalans que respondrà breument una pregunta concreta]

També han respost...