‘Estem preparats per a una nova pandèmia?’: Conversa pública entre el doctor Salvador Macip i el president Quim Torra

Amb motiu del tercer aniversari de l’esclat de la pandèmia, hem organitzat un acte obert al públic el 27 de març a Girona per reflexionar sobre allò que va passar ara fa tres anys i les lliçons apreses

Per commemorar i recordar aquests tres anys passats des de l’esclat de la pandèmia, l’Oficina del president Quim Torra ha organitzat un acte que es farà el dilluns 27 de març a les 7 del vespre a l’Auditori Josep Irla de Girona. El president conversarà sobre les lliçons apreses i es qüestionarà si estem preparats per a una nova pandèmia amb el doctor, investigador i escriptor Salvador Macip (autor del llibre ‘Les grans epidèmies modernes’).

Conversa amb el Consell Local de la República de Badia i Barberà del Vallès

El dimarts 22 de març el president Torra fou convidat a un acte organitzat pel Consell de la República de Badia i Barberà del Vallès. L'acte, que es feu a la Torre d'en Gorgs de Barberà del Vallès, fou presentat pel jove Adrián Hernández, coordinador del Consell Local de la República, i va comptar amb l'assistència d'un bon nombre de veïns amb els quals el president va poder compartir les seves reflexions sobre la situació actual del moviment independentista i tot el que comporta la repressió de l'Estat espanyol. 

20230321 Barbera Valles

La lluita del president Torra per la salut i la vida, en una cronologia multimèdia sobre la gestió durant la pandèmia de covid-19

En motiu del tercer aniversari de la pandèmia de covid-19 a Catalunya, l’Oficina del president Quim Torra i Pla ha preparat una cronologia visual i multimèdia d’aquells mesos de foscor i crisi: Cronologia de set mesos de lluita per la salut i la vida. La gestió del president Torra queda resumida en aquesta cronologia que exposa des de les primeres notícies que teníem d’una mena de pneumònia que s’havia detectat a la Xina a cavall del 2019 i el 2020 fins a la inhabilitació dictada pel Tribunal Suprem espanyol a final de setembre de 2020, passant pels set mesos més intensos i difícils del seu mandat.

La cronologia està dividida —per raó de la seva gran extensió i detall— en un període previ al març de 2020, on trobem els primers indicis d’allò que acabarà passant i els primers moviments de reacció; cadascun dels set mesos que van del març al setembre; i un apartat final amb una selecció de l’activitat relacionada amb la pandèmia que el president ha fet després de la seva inhabilitació. Així, en nou apartats diferents, trobem les intervencions públiques del president, els documents aprovats pel Govern, les reunions amb sectors de la societat per tractar de les seves necessitats durant la crisi, les primeres visites que va poder fer després del llarg confinament a la Casa dels Canonges, etc.

Amb aquesta cronologia, es posa en relleu la lluita sense treva contra una pandèmia que feia saltar pels aires una manera de viure i que posava al descobert una societat solidària i d’un valor cívic que feu possible redreçar una situació que s’havia complicat molt amb la centralització de competències decisives per part del govern espanyol. I aquesta és una altra batalla no volguda que es va haver de fer durant tots aquells mesos, davant dels entrebancs i el retard que va implicar la gestió feta pel govern espanyol.

La duresa i la càrrega moral i humana d’uns contagis exponencials que causaven milers de morts en poques setmanes és clarament comprovable en les compareixences del president Torra, que han estat recollides en aquesta cronologia, des de la Casa dels Canonges on es va autoconfinar des de bon principi i on va passar la malaltia tot sol.

El president Torra envia cartes als responsables de la missió del Parlament Europeu sobre l'espionatge amb Pegasus a l'estat espanyol

El president Quim Torra ha enviat una carta amb motiu de la missió d’investigació de Pegasus del Parlament Europeu davant l’imminent visita a Madrid, on no es reuniran amb les víctimes de l’espionatge de l’estat espanyol. En aquesta carta dirigida a la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, al president de la Comissió Pegasus, Jeroen Lenaers, i a la ponent de l’informe de la Comissió Pegasus, Sophie in T'Veld, el president Torra lamenta que no s’hagin programat reunions amb les víctimes de l’espionatge i es posa a la seva disposició per explicar de primera mà la seva experiència.

Girona, 17 de març de 2023

 icona document Carta a la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola.

icona document Carta al president de la Comissió sobre Pegasus del Parlament Europeu, Jeroen Lenaers.

icona document Carta a la ponent de l'informe de la Comissió sobre Pegasus del Parlament Europeu, Sophie in T'Veld.

Parlem de les lliçons apreses amb la pandèmia de la covid-19

El dilluns 27 de febrer, coincidint amb el tercer aniversari de la declaració del primer cas de covid-19 a Catalunya, el president Quim Torra va participar en una entrevista al programa Els Matins de Televisió de Catalunya, per recordar i valorar com es va viure i gestionar tot el que va comportar la pandèmia.

 

A Begues s'inaugura la Residència La Vinya, un equipament essencial

El diumenge 26 de febrer el president Quim Torra va presidir la inauguració oficial del Centre de serveis i residencia La Vinya, en un acte institucional que es va celebrar a les portes del nou equipament públic del municipi de Begues, amb una presència important de veïns de la població, d'altres representants institucionals i de les persones que actualment ja són usuàries del centre. L'alcaldessa de Begues i el president Torra van tenir l'honor de fer el tall simbòlic a la cinta inaugural i de descobrir una placa commemorativa de la inauguració.

Tal com va recordar l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, el president Quim Torra ja havia participat en l'acte de col·locació de la primera pedra de la Residència el dia 2 de març de 2019. Per al president torra les polítiques socials són imprescindibles.

(Fotografies: Ajuntament de Begues)

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos