Retrobaments a Brussel·les

El dilluns dia 28 de novembre el president Torra va viatjar a Brussel·les per retrobar-se amb el president Carles Puigdemont, la consellera Ponsatí i el conseller Antoni Comin, que encara romanen exiliats a conseqüència de la repressió de l’Estat espanyol contra l’independentisme català.

Sengles reunions van ser molt profitoses i van servir per poder tenir un intercanvi d’impressions per a copsar la situació actual i les expectatives de la lluita independentista de cara el futur pròxim.

20221128 Brusselles 3

La jornada internacional d’energies renovables i sobirania a Girona

Els dies 21 i 22 de novembre, el president Quim Torra va participar en les primeres Jornades Internacional d’Energies Renovables i Sobirania, que es van celebrar a l’Auditori Josep Irla de Girona, coordinades per l’organització Eurosolar Catalunya. El president va fer una intervenció pública tant en la benvinguda com en la cloenda de les jornades.

20221121 programa renovables

Les jornades vam comptar amb un interessant programa de taules rodones i ponències, amb la participació d’experts d’arreu de Catalunya i també d’Europa, que van centrar les seves intervencions a parlar de l’evolució i la situació actual de les energies renovables als seus respectius països, Dinamarca i Escòcia.

A continuació podeu descarregar-vos un recull de premsa de les jornades, que conté reportatges i entrevistes molt recomanables de llegir, i també podeu recuperar les diverses ponències i intervencions, que es van enregistrar per a posar-les a l’abast de tothom.

https://www.youtube.com/watch?v=k26xvj-cnVs

Tothom va valorar molt positivament la convocatòria d’aquestes jornades, perquè Catalunya ha quedat a la cua pel que fa la implementació d’energies renovables, i és fa imprescindible que la gent pugui prendre consciència i actuar en conseqüència.

 

Reunió amb els representants del Consell Local de la República a Girona

El dimarts 22 de novembre el president Torra va rebre a la seva oficina de Girona als recentment elegits membres de l’Òrgan Executiu del Consell Local de la República de Girona.  Els membres del Consell van tenir interès de reunir-se amb el president per presentar-se i poder-li explicar de primera mà els seus objectius i tenir un intercanvi d’impressions sobre la situació política actual. Aquesta trobada es va celebrar just una setmana abans de la Primera Assemblea Ciutadana del Consell Local de Girona.

El president Torra participa en l’homenatge al patriota Joan Colomines

El dijous 17 de novembre el president Torra es va desplaçar a Juneda per a participar en la ‘Vetllada poètica per la llibertat’, en record i homenatge a la figura del metge, escriptor i polític independentista Joan Colomines i Puig (1922 –2011). L’acte se celebrà al Teatre Foment de Juneda, i servir de tancament dels actes commemoratius del centenari del naixement de Joan Colomines organitzats per la plataforma ‘Memorial Joan Cornudella - Joan Colomines’, impulsada per un dels fills de l’homenatjat, el professor Joan-Ramon Colomines-Companys.

Joan Colomines es va implicar en diverses entitats culturals, cíviques, polítiques i mèdiques, entre les quals la seva militància clandestina, durant el franquisme, al Front Nacional de Catalunya, que es va destacar i reivindicar en l’acte, recordant la repressió que va haver de patir pel seu compromís i militància independentista. L’acte ha comptat amb altres intervencions destacades com la dels presidents Artur Mas i Carles Puigdemont (aquest darrer telemàticament) i la presidenta Laura Borràs, que s’han afegit al grup de persones que al llarg de l’acte han recitat poemes dels diversos poemaris que Joan Colomines va publicar al llarg de la seva vida. Entre les persones que han llegit hi havia la veterana patriota Teresa Clota, i altres personalitats com l’escriptor Àlvar Valls, Isona Passola, Ariadna Tarrats, Pau Juvillà, etc

El president Torra va participar també en la lectura de poemes llegint el poema ‘Comiat’ que transcrivim a continuació:

COMIAT

Definitivament et dic adéu

Espanya dels imperis: ho he decidit serenament.

Temps ha, potser, embabaiats per un cúmul d’història

i un res de res d’allò que hauríem de saber

–allò ben nostre–, o potser embadalits

amb un possible acord o l’entesa

fal·laç, ens manteníem resignats.

Ja fa, però, un munt de segles

–som al seixanta-sis del segle vint–

que estens els llargs tentacles i ens ofegues,

que lluites amb la gran energia dels imperis,

perquè tu ets un imperi, no en tinc dubtes, sense respecte a res, i

ara contra corrent.

Definitivament et dic adéu!

M’acomiado de tu. Hi ha massa sang vessada,

hi ha massa injúria i massa greuge,

i massa sofriment al capdavall estèril.

Perquè ni tu –cavaller de Castella

amb creu i daga–, ni nosaltres plegats

–ramat d’ovelles esquilades–,

no podem anar junts. Me n’allunyo, de tu!

Prefereixo de lluitar per la pau

i amb els homes que l’estimen, la pau.

Prefereixo de crear el futur d’un país

i deixar-te. Apa, adéu!

I ara pensa en els teus,

en els qui, farts de pena, van errants i perduts,

en els qui, morts de lluita, es roseguen els punys;

aquests són els teus fills,

els únics que t’estimen. Deixa de guerrejar

i allibera’ls d’un cop. Jo me’n vaig!

Vull viure en pau a casa, vull morir esgotat

construint Catalunya. I res més!

Potser un dia ens veurem: Déu et guardi,

et diré: com et va? Però, mentrestant: a casa!

Hem lluitat massa temps al replà,

i tot és ple de pols i teranyines.

Definitivament et dic adéu!

T’ho dic sense rancor, somrient

darrere del cancell, mentre poso la balda.

Joan Colomines (1968)

Enraonant d’història i del paper de les institucions amb alumnes d’ensenyament secundari

El dijous 17 de novembre el president Quim Torra va participar en una trobada amb un centenar d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Badalona VII, que tenien interès a aprofundir en temes i qüestions que havien treballat a l’institut com podria ser l'impacte de la derrota del 1714, el decret de Nova Planta i el paper de la Generalitat com a entitat de govern i cohesió del país. Aquests alumnes prèviament havien visitat el Born i el Parlament de Catalunya.

La conferència i el posterior torn de preguntes amb els alumnes va ser molt enriquidor per a tothom, perquè va permetre un interessant intercanvi d’impressions sobre la pandèmia, sobre els fets del Primer d’Octubre i sobre el procés en general, tenint present que s’aprofitava la presència del president Torra doblement, tant per la seva condició de president, com per la seva experiència com a director que va ser del Born Centre Cultural de Barcelona.  

El president Torra participa a l’acte de record i homenatge a les víctimes de la covid de Santa Eulàlia de Riuprimer

El diumenge 13 de novembre el president Torra va participar en un acte d’homenatge i record a totes les persones de Santa Eulàlia de Riuprimer que van morir durant la pandèmia de la covid. L’acte, que es feu coincidir amb la Festa de la Gent Gran, que fou molt emotiu, també comptà amb intervencions de l'alcalde Txevi Rovira, familiars de les víctimes, membres de l'antiga Junta del Casal el Puig i el doctor Jordi Casanovas.

L’acte, que es va dur a terme a la plaça de la Vila- U d’Octubre també comptar amb diverses actuacions musicals i la descoberta d'una placa en record al Casal el Puig.

20221113 santa Eullia Riuprimer Covid

 

20221113 homenatge morts Covid

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos