Skip to main content

Som a prop vostre

Oficina del President Torra

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 GIRONA

Som un equip petit, però amb moltes ganes d’aprofitar l’estructura per fer feina al servei del president i del país. Ens sabem envoltats de molts col·laboradors i persones disposades a assessorar i ajudar en el que convingui. 

Observacions:

Aquesta oficina atén amb cita prèvia

És una oficina accessible a les persones amb mobilitat reduïda. 

Contacte general:

Si desitgeu contactar amb el president o exposar o proposar alguna qüestió d'interès relacionada amb les tasques de l'Oficina, podeu fer-ho mitjançant el següent formulari: BÚSTIA DE CONTACTE. Us respondrem tan aviat com ens sigui possible.

 

Casa Solterra

L'Oficina del President Torra té els seus despatxos al primer pis de la Casa Solterra, al número 18 del carrer dels Ciutadans, al bell mig del Barri Vell de Girona.

La Casa Solterra és un dels edificis residencials històricament més notables de la ciutat de Girona. Data del segle XV i fins l'any 1876 fou propietat de la família Sarriera que ostentava el títol de comtes de Solterra, no és en va que l'actual carrer dels Ciutadans antigament s'anomenava carrer dels Cavallers. És un edifici amb molta història, i que n'ha vist de tots els colors perquè,  si repasséssim les diverses etapes de la història, trobaríem que per aquest edifici tant s'hi van estatjar els reis catòlics, el 7 de setembre de 1493, com l'arxiduc Carles d'Àustria, el 14 de gener de 1710; també es va preparar per rebre Napoleó a començaments de 1808, malgrat que al final no hi va ser, o va servir de seu dels falangistes després de la guerra del 1936-39, per mencionar-ne alguns.  

Actualment és un edifici catalogat, que forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Des de 1994 l'edifici és propietat de la Generalitat que fa anys que hi manté una subseu a Girona; fins i tot després de la centralització de serveis en el nou edifici de Santa Caterina, la Casa Solterra ha continuat acollint els Serveis Territorials del Departament de Cultura, amb les oficines del Consorci per a la Normalització Lingüística i la Direcció General de Política Lingüística entre d'altres serveis.