Skip to main content

També han respost...

Maria Llabrés: 'Per què els joves de Mallorca es mobilitzen per la llengua?'

| Respostes amb criteri

El diumenge 5 de maig, tant els joves com el conjunt de la societat civil mallorquina vam complir amb la responsabilitat que teníem: assistir a la mobilització convocada a la plaça Major de Palma per l'Obra Cultural Balear i Joves de Mallorca per la Llengua, amb el lema ‘Si a la llengua! Per Mallorca’ i que coincidia amb l'arribada del Correllengua d'enguany a Palma. Es calcula que hi vam participar unes quaranta mil persones.

El Govern de les Illes Balears, amb Marga Prohens del PP al capdavant, en un any de legislatura, ha demostrat una vegada i una altra que està disposat a fer el que calgui per mantenir-se al poder. Tant li fa adoptar mesures contra el català en l’àmbit educatiu, sanitari, cultural, o teixir aliances amb els qui han professat sense complexos un odi profund cap a la nostra llengua i la nostra terra.

Sembla que només ells han oblidat que hem tornat a fer el Correllengua i l’Acampallengua. Obliden que cada vegada som més els joves d’arreu de l’illa que ens trobem i ens organitzem amb l’Aplec Jove. Obliden que enguany milers de persones vam sortir al carrer per celebrar i reivindicar la Diada del 31 de Desembre.

Si els poders públics no ho fan, nosaltres sí que vetllarem pel futur de la nostra llengua, en nom de tots els que han lluitat fins ara i per les generacions que encara han d’arribar. Dia 5 de maig vam viure una nova diada massiva per la llengua, i vam unir forces i demostrar, una vegada més, que, com deia el gran poeta valencià, allò que val és la consciència de no ser res si no s’és poble.


Maria Llabres 2Maria Llabrés (València, 2002). Estudiant de dret a la UPF, activista dels Joves de Mallorca per la Llengua i membre de la Junta Directiva de l’Espai Mallorca.

També han respost...