Skip to main content

 

31 desembre 2019

La Xina comunica a l’OMS uns casos de pneumònia de causa desconeguda

El desconeixement sobre el virus que provoca la malaltia és desconegut. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) en fa una nota a la seva web.

20191231 OMS exposa un cas de pneumonia

4 gener 2020

L'OMS fa difusió de l'existència d'un nou tipus de pneumònia registrada a Wuhan (Xina)

 

11 gener 2020

Es coneix la primera mort de la nova variant a Wuhan

13 gener 2020

Primer cas detectat fora de la Xina; concretament, a Tailàndia

Es confirmen els primers casos fora de la Xina. El primer del que es té notícia és a Tailàndia, però els següents dies ja n'hi ha a Corea del Sud, al Japó i al Vietnam. El virus comença a escampar-se.

20200113bangkokpost

22 gener 2020

Una missió de l'OMS a la Xina demostra que el nou coronavirus es transmet entre les persones

La sospita es confirma: el virus es contagia d'una persona a una altra, segons la missió de l'OMS:

20200122 OMS informe

23 gener 2020

El govern xinès decreta l'aïllament total de la ciutat de Wuhan

20200123quarantenawuhan

24 gener 2020

El govern francès confirma els tres primers casos de contagi de la Unió Europea

El diari francès Sud Ouest n'informava a les seves planes referint-se al virus com a 'coronavirus xinès'.

31 gener 2020

S'anuncia el primer cas d'infecció de l'estat espanyol, a les Illes Canàries

20200131primercasespanya

Canarias Ahora, un diari integrat al Diario.es, informava així del primer cas detectat a l'illa de La Gomera, a les Canàries. Fou el primer cas detectat en el moment a l'estat espanyol, encara que més tard s'anirien descobrint infeccions prèvies que no havien estat diagnosticades perquè es desconeixia l'existència del nou coronavirus.

6 febrer 2020

El metge que va alertar de la perillositat d'aquest coronavirus enfrontant-se al govern xinès, mort infectat

9 febrer 2020

Primer cas als Països Catalans: un pacient britànic ingressat a l’Hospital Universitari Son Espases de Palma

20200209primercasppcc

10 febrer 2020

El president Quim Torra convoca una reunió per abordar la situació del Mobile World Congress davant dels casos de covid-19 que s’estan produïnt i les informacions sobre els contagis

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra i Pla, va convocar una reunió amb membres del seu govern, l'alcaldessa de Barcelona, delegats del govern espanyol i els principals directius de la Fira de Barcelona per abordar la celebració del Mobile World Congress, que s'havia de celebrar entre el 24 i el 27 de febrer, davant del progrés imparable dels contagis de coronavirus. Hi són presents, a més del president Torra, l'alcaldessa Ada Colau, els consellers Jordi Puigneró, Alba Vergés o Àngels Chacón, el regidor Jaume Collboni, el president de la Fira, Pau Relat i el conseller delegat de la Fira, Constantí Serrallonga, així com dos representants de la delegació del govern espanyol. A la vegada, el president Torra estava en contacte i conversa aquells dies amb el màxim dirigent del Mobile World Congress, el senyor John Hoffman, per tractar la qüestió.

11 febrer 2020

L'OMS dóna nom oficial al coronavirus: covid-19 i SARS-CoV-2

20200211nomomscovid19

12 febrer 2020

S'anuncia la suspensió del Mobile World Congress, que s'havia de fer a Barcelona

13 febrer 2020

El president Quim Torra es reuneix amb John Hoffman arran de la suspensió del Mobile World Congress

La reunió amb el màxim directiu de la GSMA, organitzadora del Mobile World Congress, i el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, té lloc a les instal·lacions on s'havia de celebrar el certàmen internacional més important del sector de la telefonia mòbil.

24 febrer 2020

El virus s'escampa ràpidament al nord d'Itàlia

20200224escampanorditalia

25 febrer 2020

El Govern presidit per Quim Torra impulsa l'Estratègia de les emergències associades a malalties transmissibles emergents d'alt risc

El govern de la Generalitat celebra una sessió extraordinària per debatre i tractar de manera específica obre la situació d’alerta que es viu arreu del món arran de l’aparició d’una nova malaltia, el coronavirus. En aquest sentit, l’executiu acorda impulsar l’Estratègia de les emergències associades a malalties transmissibles emergents d’alt risc pel cas específic del coronavirus, que s’integra al Departament de Salut. Aquesta eina servirà per potenciar la coordinació interdepartamental, prevenir i compartir informació per tenir una resposta encara més ràpida en el control de malalties transmissibles.

Pel que fa al seguiment de l’Estratègia de les Emergències associades a malalties transmissibles emergents d’alt risc es farà a través del comitè de direcció del Pla d’Actuació del PROCICAT per pandèmies, format pels Departaments de Salut i Interior. Es tracta d’un Pla existent de ja fa anys que es va crear precisament per afrontar situacions de malalties emergents d’alt risc.

25 febrer 2020

Primer cas a Catalunya: una dona italiana de 36 anys que havia viatjat al nord d'Itàlia

20200225primercascatalunya

25 febrer 2020

El president Torra convoca una reunió extraordinària sobre l’avenç de la covid-19 i les mesures que cal prendre

El president de la Generalitat reuneix alguns membres del Govern per a començar a prendre decisions concretes per a protegir la població de l'avenç imparable de la Covid-19. Hi convoca al vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència i Portaveu del Govern, Meritxell Budó; la consellera de Salut, Alba Vergés (que ha entrat per videoconferència); el conseller d’Interior, Miquel Buch; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; i el secretari de Salut Pública, Joan Guix.

icona document Nota de premsa del Govern sobre la reunió.

28 febrer 2020

El president Quim Torra estableix un gabinet de seguiment de la covid-19

El president Quim Torra i Pla decideix crear un grup executiu de seguiment de la Covid-19 que es reunirà diàriament per anar prenent les decisions que calgui en tot moment. D'entrada, hi participen el vicepresident Pere Aragonès, les conselleres Meritxell Budó i Alba Vergés i el conseller Miquel Buch, així com alguns membres dels seus equips segons convingui en cada moment.