Skip to main content

També han respost...

Betlem Agulló: ‘D’on treu la força la família Agulló per viure amb tanta dignitat?’

| Respostes amb criteri

Durant aquests 30 anys, hem defensat públicament la memòria de Guillem, hem lluitat perquè el seu assassinat fos tractat justament, hem condemnat la criminalització de la seva figura i hem batallat per la seva restitució, contant la seva història, allà on ens han volgut escoltar.

Durant aquests 30 anys Guillem ha sigut la nostra força, el nostre motor, la llum que ens ha guiat en aquest fosc camí, per la defensa d’un món més just, democràtic i lliure.

Guillem ha estat el centre de la nostra lluita, i és i serà sempre el motiu. Perquè va ser un jove valent i compromés que podia haver-se quedat a casa, però en canvi, va decidir prendre’n part i amb coratge i determinació, va optar per una vida amb un sentit global de lluita i compromís ferm amb l’esquerra antifeixista, antiracista, independentista i de classe.

Eixos van ser els motius que el van portar al seu assassinat per mans de l’extrema dreta. I eixos són i seran els motius pels que la família Agulló i Salvador no deixarà mai d’estar present. Mentre hi haja una sola persona represaliada, agredida, assassinada, exiliada o jutjada injustament, per la seva forma de pensar, viure o estimar.

Perquè la lluita de Guillem és la nostra lluita. Perquè els seus valors són els nostres. Perquè creiem fermament en la defensa de la justícia i la llibertat, som i serem els anys que calga.


Betlem Agullo 1Betlem Agulló i Salvador (Burjassot, 1978). Germana de Guillem. Mestra i activista antifeixista. 

També han respost...