Skip to main content

També han respost...

Enric Ramiro: 'Què és el projecte Un país d'històries?'

| Respostes amb criteri

Està clar que tots els països tenen històries, però possiblement per a cadascú el seu en té més perquè les coneix millor.

En aquest cas, Un país d’històries no és un llibre sinó un tresor. Són 70 relats universals basats en llegendes africanes, contes sufís i budistes, tradicions dels indis americans i naturalment dels indígenes occidentals. Tots d’un parell de pàgines amb missatges clars i diferents, optimistes i amb ironia.

A més els hem gravat amb accents de totes les comarques i amb una vintena de nouvinguts de tot el món. L’objectiu és oferir-lo a tots els països amb els quals compartim llengua i posar-los en antena a les ràdios i publicar-los en mitjans de comunicació. Però de moment, a Catalunya nord i sud, no ho hem aconseguit. Algú s’atreveix? Sap d’alguna ràdio interessada? Algú mitjà de comunicació? Tenim l’oportunitat de conèixer millor el País Valencià, sentir altres veus i entonacions, modismes, gastronomia, cultura i més patrimoni... suaument i de forma divertida. Són tan poques les oportunitats!

En resum, un obsequi per als que volem saber els uns dels altres, passant-ho bé i carregant-se d’energia... que falta ens fa i que ens vindrà molt bé per al present i futur.

El llibre està editat per la Universitat Jaume I de Castelló, que també facilita la descàrrega dels pòdcasts de les emissions dels contes, amb sintonia i presentacions, fets per la seva emissora de ràdio. I també podeu escoltar tots els contes al canal de Youtube d'Escola Valenciana (directament de les gravacions amb resum i informació dels locutors).


Enric Ramiro 5Enric Ramiro Roca (El Cabanyal, 1958). Mestre, llicenciat, doctor i màster en Didàctica de les Ciències Socials, Geografia, Història i Art per la Universitat de València. (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.)

També han respost...