Estranyes parelles de ball

Gairebé 900.000 catalans han votat que SÍ als diferents referèndums per a la independència celebrats durant el darrer any i mig a Catalunya. Felicitem-nos-en. Els magnífics resultats de Barcelona, en la prova del 10 d’abril, sense mitjans, sense suport institucional, basant-ho tot a la voluntat, l’esforç i el patriotisme de la ciutadania, tanquen una etapa.

La paraula que millor defineix el que ha passat és “normalitat”: gent normal d’un país normal que vota normal i, naturalment, vota per la llibertat i la independència del seu país. L’exemple de radicalitat democràtica que ha donat el poble català en aquestes votacions inoblidables el situa al davant de les societats més avançades. Enhorabona a tots.

Però també ha generat unes altres conseqüències: ens hem aclarit una mica més, i una mica millor. Si fos un amant de les metàfores diria que hi ha un barco independentista on tots els que hi som a dalt ens uneix un mateix destí, encara que la ruta a seguir ja sigui més discutida, sobretot perquè no hi ha cap capità a la cabina de comanament. Però com que no sóc un amant de les metàfores, em limitaré a comentar les estranyes parelles de ball que s’han format.

A una banda de la pista, el senyor Duran Lleida amb Joan Herrera; la senyora de Gispert amb el president Montilla; La Vanguardia i El Periódico; Alberto Rivera i Laia Bonet, Alícia Sánchez Camacho i Joaquim Nadal. A l’altra, el president Pujol i Quim Monzó, el president Mas i Muriel Casals, l’Ara i l’Avui, Alfons López-Tena i Jordi Portabella, Xavier Trias i Ricard Gomà; Vila d’Abadal i les CUP.

Les senyores Ortega (que ha votat que no) i Camats (que ha votat en blanc) no se sap encara on colocar-les i continuen al reservat de senyores, però és que ningú no ha acabat d’entendre què pretenien dir -o no dir-.

Em temo que cada un de nosaltres hauria d’anar triant parella. Comença el ball.

 (Si voleu veure l’article publicat cliqueu aquí)

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos