Skip to main content

“No pagaré aquestes multes i, per tant, caldrà que em robin aquests diners si els volen cobrar"

| Activitats
Comunicat del president Quim Torra:
 
Avui, 5 de maig de 2021, he rebut notificacions de la Junta Electoral espanyola al meu domicili particular ordenant-me el pagament de tres multes per un total de 8.500 euros. Són multes imposades per la desatenció d’instruccions —completament irregulars i il·legítimes— de retirada de les pancartes i símbols per la llibertat dels presos polítics de qualsevol edifici de l’administració de la Generalitat durant la campanya electoral del març de 2019.
 
Aquestes multes ja foren denunciades en el seu moment i recorregudes —infructuosament, és clar— als òrgans de justícia corresponents. Són multes que formen part d’un procés repressiu de coerció de la llibertat d’expressió i de persecució de l’independentisme a Catalunya. Són multes que formen part del plet legal que encara ara és viu perquè serà recorregut al Tribunal Europeu dels Drets Humans a Estrasburg per la meva defensa.
 
Com ja vaig anunciar en el seu moment, jo no pagaré voluntàriament aquestes multes. Formen part del saqueig disfressat de legalitat que fa anys, decennis i segles que l’estat espanyol executa als Països Catalans. No pagaré aquestes multes i, per tant, caldrà que em robin aquests diners si els volen cobrar. Estic disposat a anar a la presó, si cal, però mai no ordenaré cap pagament a la Junta Electoral espanyola, que actua de manera irregular per perseguir l’independentisme i els drets fonamentals com la llibertat d’expressió. Tampoc no vull que ningú pagui aquestes multes per mi, ni la Caixa de Solidaritat ni ningú. I aprofito per agrair l’oferiment que ja se’m va fer en el seu moment.
 
El poble de Catalunya ha de reprendre el camí decidit cap a la independència sense esperar permisos ni diàlegs que no arribaran mai. És imprescindible que la ciutadania apoderada del Primer d’Octubre recuperi la iniciativa i que tornin a caminar al mateix ritme i direcció les institucions, els partits, les entitats i la ciutadania. La repressió, la presó i l’exili no acabaran fins que la República Catalana no sigui una realitat al servei de la justícia, els drets civils, la igualtat i la llibertat.
 
 
Quim Torra i Pla
131è president de la Generalitat de Catalunya
Girona, 5 de maig de 2021