Skip to main content

El president Torra participa en la marxa de torxes de Girona

| Activitats

El president Quim Torra va participar en la 16a edició de la marxa de torxes de Girona que es du a terme cada any durant la vetlla de l’Onze de Setembre, per a commemorar la Diada Nacional de Catalunya.

La intervenció del president Torra fou a l’inici i al final de la marxa. Al peu de les escales de la Catedral de Girona, abans de començar el recorregut de la marxa pels carrers del Barri Vell, i davant d’unes dues mil persones aproximadament, el president Torra va llegir el manifest reivindicatiu que Òmnium Cultural fa públic cada any amb motiu de la Diada. Per a Òmnium Gironès, la presència del president Torra era doblement significativa pel fet d’haver estat president de la Generalitat i també president de l’entitat.

El president Torra també va aprofitar la seva intervenció per a fer una reflexió històrica sobre el significat de la commemoració de l’Onze de Setembre i va fer una crida a participar en la resta d’actes i mobilitzacions convocades amb motiu de la Diada Nacional, tant a Girona com a Barcelona. L’acte també va comptar amb tocs musicals i amb un reconeixement a l’Ateneu 24 de Juny amb motiu del seu 25è aniversari.

A l’arribada de la marxa de torxes a la plaça del Vi de Girona, abans de cloure la marxa amb el cant de l’himne nacional, el president Torra va ser l’encarregat de cremar simbòlicament una reproducció del Decret de Nova Plata.

(fotografia: @martiboigues) 

20230910 marxa torxes Girona