Skip to main content

La importància d'un mapa ben traçat

| Fent país

20201130 mapa paisos catalans ballesterDes de l’Oficina del President Torra valorem molt positivament l’èxit que ha tingut la reedició del mític mapa dels Països Catalans que va divulgar Joan Ballester i Canals. Arran de la campanya #elfomentdelmapa, que va omplir les xarxes socials amb imatges del mapa per a commemorar el 40è aniversari de la mort de Joan Ballester, la Fundació Reeixida va prendre la iniciativa de reeditar el mapa i de distribuir-lo per tot el territoriri amb el suport de les entitats que formen la Federació Llull (Òmnium Cultural, l’Obra Cultural Balear i Acció Cultural del País Valencià).

Considerem també molt interessant i enriquidora l’aparició de diversos articles i reportatges que fan referència a aquest mapa històric dels Països Catalans. A continuació n’enllacem alguns per a qui li interessi aprofundir en el tema.

Presó per estimar i divulgar un mapa (El Foment de Girona, 23 de juny de 2020)

Entre tots ho farem tot (El Foment de Girona, 22 de juliol de 2020)

Avui ha renascut una icona del nostre país: El mapa dels Països Catalans de Joan Ballester i Canals i Antoni Bescós (Fundació Reeixida, 10 de novembre de 2020)

El mapa de referència (El Punt Avui - 30 de novembre de 2020)

Reediten l’històric mapa dels Països Catalans fet per Ballester i Canals (Vilaweb, 5 de desembre de 2020)

El mapa de Bescós torna a la palestra (Vilaweb, 26 de desembre de 2020)

La novetat de la setmana: la reedició del Mapa dels Països Catalans (Ràdio Arrels, 2 de gener de 2021)