Skip to main content

També han respost...

Nil Jaile: 'De què parlem quan parlem d’un manual de supervivència als Països Catalans?'

| Respostes amb criteri

El nostre país ens ofereixen uns entorns naturals inigualables i excepcionals. Per això no és d'estranyar que siguem un poble que mantinguem un contacte estret amb la natura.

Sigui quin sigui el motiu pel qual sortim a caminar o practiquem esports de muntanya, ens faran falta unes nocions de seguretat bàsiques que ens permetin preveure obstacles i solucionar imprevistos. Si, amb tot, patim un accident, haurem de ser capaços de resoldre'l; almenys mentre no arribi l'ajuda que hàgim demanat.

És per això que ens serà útil conèixer algunes tècniques de supervivència. El terme ‘supervivència’, emprat en els camps més diversos, pot arrossegar connotacions sensacionalistes, militaristes i apocalíptiques de ‘jo contra el món’ que defugim completament. La literatura sobre aquest tema és majoritàriament d'origen anglosaxó i, a partir d'ara, comptem amb una publicació autocentrada; això és, escrita des dels i pels Països Catalans.

No cansar-se d'aprendre és una de les grans conclusions que aporta el Sempre a punt. Manual de Supervivència als Països Catalans (Piolet, 2024). Així doncs, els enamorats de la muntanya faran bé de formar part activa del teixit excursionista, ja que no tot s'aprèn llegint.


 Nil Jaile 2Nil Jaile i Casademont (Bonmatí, 1982). Vinculat de ben jove al món de l’escoltisme i membre de l’Associació excursionista i cultural Origen Girona.

També han respost...