Skip to main content

 

1 octubre 2020

Casos registrats a Catalunya

150.650 positius

13.460 defuncions

 

17 desembre 2020

El president Torra organitza la conferència 'La pandèmia: què ha passat i què caldrà fer', amb metges, infermers i experts

La conferència es fa a l'Auditori Irla de Girona amb la participació de:

  • Dr. Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública del Govern de Catalunya i director de l’Institut Català de la Salut.
  • Dr. Bonaventura Clotet, cap de Servei de Malaties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol.
  • Sra. Alícia Rey, presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres/rs de Girona.
  • Dr. Josep Vilaplana, president del Col·legi Oficial de Metges de Girona.
  • Molt Honorable Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya.
20 desembre 2020

Entrevista a Catalunya Ràdio amb motiu de La Marató: "Va arribar un moment en què pensava que no aguantaríem tantes morts"

Entrevista sencera en versió sonora:

15 març 2021

El llibre 'Les hores greus. Dietari de Canonges' arriba a les llibreries per explicar el dia a dia més íntim del president Torra durant la pandèmia

El dietari del president Quim Torra durant el confinament, publicat per Símbol Editors, és presentat a desenes i desenes de viles i ciutats dels Països Catalans. Heus ací una selecció de presentacions:

 

Amb aquesta entrevista al FAQS i amb aquesta entrevista al Més324 de TV3, el president responia sobre tot allò que explica al llibre.

2 maig 2021

'Que no sigui un parèntesi': un article del president Torra sobre la pandèmia i les lliçons apreses

La pandèmia del coronavirus ha estat un impacte majúscul a les nostres vides amb unes conseqüències vitals, econòmiques, socials i culturals –i ètiques– que encara no podem avaluar amb tota la seva magnitud. Des d’un bon principi, quan vam veure la força que prenia allò que fins aleshores era desconegut, vam començar a advertir que deixàvem enrere un món d’ahir i que l’endemà seria diferent. Les reflexions que es van fer tant als Països Catalans com a l’estranger coincidien que, més enllà de la terrible pèrdua de vides humanes i la devastació econòmica, la pandèmia podia produir una sacsejada a la nostra manera de viure futura. Era sostenible el món d’ahir? Ens abocava a viure de manera permanent en un risc innecessari? El model turístic de masses és el que ens convenia? El consum que ignorava o esclavitzava els productors del nostre entorn era el més idoni per a la sostenibilitat? La depredació de l’entorn natural era allò que ens convenia com a país?

Acabeu de llegir l'article sencer en aquest enllaç d'El Punt-Avui.

11 agost 2021

'La terra dels nostres fills': article del president Torra arran de les lliçons de la pandèmia

 

20210811 Diari ARA laterradelsnostresfills

 

28 març 2022

Amb el llibre 'Les hores incertes', la segona part del dietari de Canonges, el president Torra relata l'experiència dels últims mesos del seu mandat

La segona part del dietari de Canonges, titulat 'Les hores incertes' (Símbol Editors), explica el dia a dia del president viscut en primera persona des de dinal d'abril fins a final de setembre del 2020 quan fou inhabilitat per la repressió de l'estat espanyol. Se'n van fer desenes de presentacions. Ací la primera a Barcelona, acompanyat de l'advocat Gonzalo Boye.

 Amb aquesta entrevista al FAQS de TV3, el president respon sobre els continguts exposats al llibre.

24 juliol 2022

Salut deixa de comptabilitzar els contagis i les morts per covid-19 amb 2.755.927 casos detectats i 28.372 morts

 

20220724 ultimes dades covid catalunya

 

21 febrer 2023

L'estimació de casos positius i de morts per covid-19 de l'Organització Mundial de la Salut

 

20230221 estimació oms

 

17 març 2023

El Departament de Salut dona per acabada l'alerta sanitària per la covid

20230317 Salut dona per acabada lalerta covid