Skip to main content

 

1 juliol 2020

Casos registrats a Catalunya

62.432 positius

12.609 defuncions

 

1 juliol 2020

El Parlament celebra un ple monogràfic sobre la pandèmia: "El Govern ha actuat amb tota la responsabilitat, rigor i anticipació davant la covid-19, amb l'únic objectiu de salvar vides", diu el president Torra

Primera part del ple monogràfic al Parlament de Catalunya:

Segona part del ple monogràfic:

icona document Nota de premsa sobre la intervenció del president al ple monogràfic del Parlament de Catalunya.

2 juliol 2020

El Govern destina 4 M€ en la recerca contra la covid-19

 

20200702 infografia recerca

 

3 juliol 2020

El president Torra presenta al Consell del Diàleg Social els objectius de la Comissió per a la Reactivació Econòmica i la Protecció Social perquè participi en l'elaboració del Pla

El president de la Generalitat, Quim Torra, presideix la novena reunió de la Comissió per a la reactivació econòmica i protecció social com a conseqüència de la crisi de la Covid-19, en la qual també hi ha participat el Consell del Diàleg Social. La Comissió ha presentat al Consell les línies bàsiques de l’estructura del Pla de Reactivació que s’està elaborant amb l’objectiu d’escoltar les propostes i aportacions del Consell de Diàleg Social i fer-los partícips en l’elaboració del document final, abans de la seva aprovació, i en el seguiment, un cop s’executi. Aquest format es repetirà en les properes reunions, on s’anirà convidant els principals agents socioeconòmics de Catalunya per tal d’implicar-los també en el Pla. 

icona document Nota de premsa sobre la novena reunió de la Comissió.

4 juliol 2020

El president Torra anuncia el confinament perimetral del Segrià per l'increment de contagis

El president de la Generalitat, Quim Torra, compareix davant dels mitjans de comunicació al Palau de la Generalitat, acompanyat pel conseller d’Interior, Miquel Buch, i la consellera de Salut, Alba Vergés, per anunciar el confinament perimetral de la comarca del Segrià degut a un creixement massa important del número de casos de contagi de la Covid-19. Tal i com ha explicat el president Torra, és “una decisió difícil” però necessària perquè “el Govern té com a prioritat la vida i la salut de les persones” i “prendrà totes les decisions i anunciarà els plans que calgui per frenar l’expansió del contagi”. Aquest anunci s'ha fet després d'una reunió de seguiment del Procicat, que ha comptat també amb la participació del vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

icona document Text de la compareixença del president Torra per anunciar el tancament perimetral del Segrià.

Roda de premsa íntegra: 

6 juliol 2020

Visita a la Fundació Catalònia Creactiva a Cerdanyola per conèixer de primera mà l'estat del sector de la discapacitat amb la pandèmia

 El president de la Generalitat, Quim Torra, remarca a importància “cabdal” del Pacte Nacional pels drets de les persones amb Discapacitat, perquè és “un pacte plural, diversque suma sensibilitats diferents, i que serà un gran pas endavant cap a una societat més justa que sap tractar diferent a qui és diferent”. El cap de l’Executiu ho explica durant una visita a les instal·lacions de la Fundació Catalònia Creactiva a Cerdanyola, on lamenta que la situació sanitària causada per la pandèmia de la Covid-19 hagi endarrerit el Pacte, i posa de manifest que el seu Govern dóna suport a totes les iniciatives del país que tracten amb persones amb discapacitat.

icona document Nota de premsa sobre la visita del president a la Fundació Catalònia Creactiva a Cerdanyola.

6 juliol 2020

Es presenta el pla de contingència per protegir les residències de la gent gran a la tardor

icona document Nota sobre el pla de contingència presentat pels departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies.

7 juliol 2020

Pla monogràfic al Parlament sobre la gestió de les residències de gent gran: "La crisi de la covid-19 ha posat de manifest que cal repensar el model d'atenció a les persones grans"

icona document Nota de premsa de la intervenció del president Torra al ple monogràfic sobre la gestió de les residències de gent gran durant la pandèmia.

7 juliol 2020

Les proves d'accés a la universitat convoquen 40.000 estudiants en plena pandèmia

8 juliol 2020

"L'ús de mascareta serà obligatori a Catalunya a partir de demà i, si els experts ho aconsellen, decretarem un confinament domiciliari al Segrià"

El president de la Generalitat, Quim Torra, anuncia, en la sessió de control del Parlament, que “el PROCICAT aprovarà avui l’ús obligatori de la mascareta a Catalunya”, encara que es pugui garantir la distància social, “que entrarà en vigor demà”.

Aquesta mesura se suma al confinament perimetral del Segrià que es va decretar fa uns dies per evitar l’expansió del coronavirus pel territori. En aquest sentit, el cap del Govern defensa la mesura presa a les comarques de Lleida, malgrat que “hi havia molta gent que ens deia que no la prenguéssim”, i es mostra taxatiu a l’afirmar que “prendrem les decisions que calguin”. “En aquests moments està tot obert. Si cal fer un confinament domiciliari, el farem. Escoltarem sempre la veu dels experts i, si posen aquesta opció sobre la taula, no tingui cap dubte que la prendré”, assegura el president Torra.

icona document Nota de premsa sobre les respostes del president Torra al Parlament de Catalunya.

9 juliol 2020

'De la llum a la foscor', acte institucional d'homenatge a les víctimes de la covid-19: "El món que havia de venir ja és aquí, forgem-lo plegats"

El president de la Generalitat, Quim Torra, presideix l’acte institucional d’homenatge a les víctimes de la Covid-19 “De la foscor a la llum”, organitzat pel Govern. El cap de l’Executiu obre l’acte dedicant unes paraules als afectats per la pandèmia i recorda que som aquí per expressar el nostre condol i retre homenatge a les víctimes de la Covid-19, de qui no ens hem pogut acomiadar com hauríem desitjat”. Durant la seva intervenció diu que “aquest també és un acte de reconeixement al col·lectiu de sanitaris, al personal d’emergències i a tots els serveis essencial que, amb abnegació i un coratge indescriptibles, ens han cuidat a tots durant aquest temps posant en risc la seva salut”. El president de la Generalitat afegeix que “De la foscor a la llum” és un homenatge que pretén llençar un missatge d’esperança perquè “el dolor i les llàgrimes d’aquests dies ens enforteixin i ens menin, amb esperança, a un futur millor”. “El món que havia de venir ja és aquí, forgem-lo plegats, fem-ho amb compromís, solidaritat i fraternitat”, conclou.

L'acte compta amb la participació  dels músics Jordi Savall, Txell Sust, Mònica Rodas, Clara Peya, Ariadna Peya, Gemma Humet, Las Migas, Micky Núñez, Lax’n’Busto, Miquel Abras, Dr. Prats, Jofre Bardagí, Beth, Elena Gadel, Santi Balmes, i els actors Rosa Andreu i Joan Pera.

icons8 link 64 Vídeo de l'acte sencer emès per TV3.

11 juliol 2020

"Seria imperdonable que en el món que ens ha esclatat a la cara després de la covid-19, el territori, el país viu, no fos una de les prioritats essencials", avisa el president Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, avisa a Santa Coloma de Queralt que “seria imperdonable que en el món que ens ha esclatat a la cara després de la Covid-19, el territori, el país viu, no fos una de les prioritats essencials d’aquest Govern”. Quim Torra recorda que treballa perquè “el nostre país es constitueixi en un estat independent, en una república catalana”. “I no veig altra manera d’estructurar-la que de manera federal, amb total descentralització, donant la veu al territori”, afegeix, a Santa Coloma de Queralt, en la signatura del conveni que millorarà el subministrament d’aigua a nou municipis de la comarca de la Conca de Barberà, amb una població conjunta de més de 4.000 habitants.

13 juliol 2020

Xoc amb el govern espanyol: "No acceptem la decisió judicial i avui mateix aprovarem un decret llei per establir el Pla de rebrots de la covid-19"

Intervenció íntegra del president Quim Torra i del vicepresident Pere Aragonès:

El president de la Generalitat, Quim Torra, expressa el seu desacord amb la decisió judicial d’aturar la resolució del Govern publicada el dia anterior al DOGC amb noves mesures per contenir el brot de Covid-19 al Segrià. No l’acceptem. Assumeixo les conseqüències que se’n derivin, però no puc posar en perill la salut de les persones”, afirma. I avança que en les properes hores es farà un Consell Executiu extraordinari que aprovarà un decret llei per “establir el Pla de rebrots i poder actuar amb tota la contundència que calgui a cada racó del país en funció de les dades d’evolució epidemiològica”.

Aquest pla, explica el president, “regularà en quins supòsits concrets el Govern adoptarà mesures que impliquin la restricció de drets i llibertats, com és la llibertat de moviment”. Quim Torra fa notar que “a d’altres llocs de l’estat espanyol s’han pogut prendre aquestes mesures, fins i tot més restrictives, com és el cas del dret de vot a Euskadi i Galícia, i no hi ha hagut cap impediment”. I es pregunta: “hi ha algun fet que ens afecti concretament a nosaltres i a les nostres capacitats o competències?”. També recorda que quan es va fer el confinament perimetral de la Conca d’Òdena o el del Segrià “no vam tenir problemes”.

13 juliol 2020

Davant l'obstruccionisme de l'estat espanyol, el Govern aprova un decret llei que faculta l'autoritat sanitària a adoptar les mesures que siguin necessàries en situacions de pandèmia

El Govern aprova, en una sessió extraordinària, un decret llei de modificació de la Llei 18/2009, de 22 d’octubre, de Salut Pública i d’adopció de mesures urgents per fer front al risc de brots de la COVID-19. En la norma aprovada avui, s’introdueix un nou apartat que faculta a l’autoritat sanitària, perquè en situacions de pandèmia o epidèmia declarades per les autoritats competents, pugui adoptar mesures de limitació a l’activitat, el desplaçament de les persones i la prestació de serveis en determinats àmbits territorials. L’adopció d’aquestes mesures té per objecte garantir el control de contagis i protegir la salut de les persones, adequant-se al principi de proporcionalitat.

icona document Decret Llei 27/2020, de 13 de juliol, de modificació de la Llei 18/2009, de 22 d'octubre, de salut pública, i d'adopció de mesures urgents per fer front al risc de brots de la COVID-19

14 juliol 2020

El Govern aprova mesures especials per contenir el brot de la covid-19 als barris de La Torrassa, La Florida i Collblanc de l'Hospitalet de Llobregat

14 juliol 2020

Acte d'homenatge a les víctimes de la pandèmia a Girona: "Res no té sentit si el nostre primer objectiu no és salvar la vida i la salut de les persones"

El president de la Generalitat, Quim Torra, diu que “ara que els rebrots de Lleida i el Segrià, i l’Hospitalet ens posen en alerta és més necessari que mai recordar que res no té sentit si el nostre primer objectiu no és salvar la vida i la salut de les persones”. El cap del Govern fa aquestes declaracions durant la seva intervenció a l’acte d’homenatge en record a les víctimes de la Covid-19 i de suport a les seves famílies de Girona, que s’ha celebrat al Parc de les Ribes del Ter.

icona document Nota sobre la intervenció del president a l'acte d'homenatge de Girona.

15 juliol 2020

El conflicte amb la justícia, que pretén limitar la capacitat d'actuació del Govern contra la covid-19, porta el president Torra a presentar un recurs contra aquestes decisions

16 juliol 2020

El president Torra assisteix a un acte d'homenatge a les víctimes a Madrid: "La covid-19 ens ha deixat una gran cicatriu, no oblidarem mai les seves víctimes"

El president de la Generalitat, Quim Torra, participa a l’acte d’homenatge a les víctimes de la Covid-19 i en reconeixement a la societat que es fa a Madrid, per traslladar “el condol del poble català” per “aquesta tragèdia immensa que ha deixat una estela de dolor molt profunda a moltes famílies d’arreu de l’estat”. "Hi ha una gran cicatriu en la societat perquè hi ha molt de dolor”, diu el president, que hi ha assistit acompanyat de treballadors essencials i familiars de víctimes: “estaran a la nostra memòria i no els oblidarem mai”.

icona document El periodista Antoni Bassas (Diari Ara) fa una crònica del viatge.

16 juliol 2020

Reunió constitutiva del comitè d'experts per a la transformació del sistema públic de salut, presidida pel president Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, presideix la reunió constitutiva del comitè d'experts per a la transformació del sistema públic de salut, que coordina el doctor Antoni Trilla. Durant la trobada el cap de l’Executiu insta a “aparcar reticències polítiques per transforma el sistema de salut català”, i afegeix: “Siguem suficientment generosos”.

icona document Nota de premsa i noms dels integrants de la comissió d'experts.

17 juliol 2020

Les mesures contra la covid-19 en vigor, resumides en una infografia del Govern

 

20200717 infografia de noves mesures

 

17 juliol 2020

El Govern estén a bona part de l'àrea metropolitana de Barcelona, la Noguera i la resta del Segrià les mesures contra la covid-19 preses a l'Hospitalet de Llobregat

18 juliol 2020

El Govern nomena finalment Josep Maria Argimon com a secretari de Salut Pública per indicació del president Torra

icona document Nota de premsa sobre el nomenament de Josep Maria Argimon.

18 juliol 2020

El president Torra es reuneix amb els alcaldes de l'àrea metropolitana i amb agents del Segrià i la Noguera: "És absolutament imprescindible anar alineats amb els ajuntaments per fer front a la covid-19"

El president de la Generalitat, Quim Torra, diu que “és absolutament imprescindible anar alineats amb els ajuntaments” en lluita contra la Covid-19 arreu de Catalunya. Ho ha dit durant una reunió amb els alcaldes de les poblacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona afectades per la restriccions per contenir la pandèmia al seu territori i que entren en vigor avui. Durant la trobada, el president Torra explica que la voluntat del Govern és “treballar de manera coordinada amb els ajuntaments”. “Us demano lleialtat i responsabilitat”, diu, tot afegint que “necessitem la complicitat de tots”. “Totes les mesures que prenem són sempre seguint les recomanacions que ens fan des del Departament de Salut”, remarca el president Torra.

Un cop acabada aquesta primera trobada, el president de la Generalitat presideix la reunió per videoconferència de seguiment de la Covid-19 al Segrià i la Noguera, i insisteix en la necessitat “d’alinear-nos” perquè “volem coordinar tots els esforços amb la Noguera i el Segrià, com vam fer amb el Segrià”. A banda dels consellers del Govern, participen a la reunió el paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo; el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; el president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, i el president del consell comarcal de La Noguera, Miquel Plensa.

icona document Nota de premsa de la reunió del president amb els alcaldes de l'àrea metropolitana.

18 juliol 2020

S'aprova aplicar mesures contra la covid-19 a Figueres, Vilafant i Sant Feliu de Llobregat

El comitè tècnic del Procicat aprova aplicar mesures per contenir els brots epidèmics de la COVID-19 als municipis de Figueres i Vilafant, a l’Alt Empordà,  i a Sant Feliu de Llobregat, al Baix Llobregat.

icona document Nota de premsa sobre les mesures que s'aplicaran a aquests municipis.

19 juliol 2020

El president Torra parla amb els directors dels principals hospitals de les zones més afectades per la covid-19

El president de la Generalitat, Quim Torra, conversa amb els directors dels hospitals Arnau de Vilanova de Lleida, Clínic de Barcelona, Vall d'Hebrón de Barcelona, Moisès Broggi de Sant Joan Despí, Bellvitge de L’Hospitalet de Llobregat i l’Hospital de Figueres per conèixer de primera mà la situació en aquests centres, situats a les zones amb més afectació de la Covid-19.

20 juliol 2020

El president Torra es reuneix amb els alcaldes de la Noguera: "Hem d'estar tots alineats, si fem aquest trajecte i remem junts, ens en sortirem junts"

El president de la Generalitat, Quim Torra, agraeix als alcaldes de La Noguera “la unitat que s’ha mostrat” per fer front al brot de la Covid-19 detectat a la zona i manifesta de nou la importància “d’estar tots alineats”. “Ens posem a la vostra disposició per tot el que calgui. Si fem aquest trajecte i remem junts, ens en sortirem junts”, diu el president.

icona document Nota de premsa de la reunió del president Torra amb els alcaldes de la Noguera.

20 juliol 2020

El president signa l'Acord Nacional de Bases per a la Reactivació Econòmica amb Protecció Social amb els agents econòmics i socials

icona document Acord Nacional de Bases per a la Reactivació Econòmica amb Protecció Social.

icona document Nota de premsa: "L'acord que hem signat avui és un compromís històric de país per fer que Catalunya avanci cap a una reactivació econòmica sense deixar ningú enrere"

Vídeo íntegre de l'acte de signatura de l'Acord Nacional:

21 juliol 2020

El president Torra presenta el Pla de Reactivació Econòmica i Protecció Social: "És el full de ruta per protegir el futur dels ciutadans d'aquest país"

El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del vicepresident del Govern i titular d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, presenten en roda de premsa el Pla de Reactivació Econòmica i Protecció Social per fer front a la crisi derivada de la Covid-19. Un document que el president ha assenyalat que és “el full de ruta per protegir el futur dels ciutadans d’aquest país i una guia per l’acció de govern dels propers mesos”. En aquest sentit, el pla ha de servir perquè “ningú quedi desprotegit, enrere o s’agreugi la seva situació de vulnerabilitat a causa de la Covid-19; per mantenir el teixit productiu i els llocs de treball i per reorientar sectors estratègics de la nostra economia cap a l’economia post-Covid”.

20200721 pla de reactivació

icona document Nota de premsa sobre el i el Pla de Reactivació Econòmica i Protecció Social per fer front a la crisi derivada de la Covid-19 amb 20 grans projectes i un cost total de 31.765 M€.

 

22 juliol 2020

El president Torra respon a l'oposició al Parlament: "Aquest govern s’ha anticipat sempre demanant el confinament total, el salari mínim, l’ús de mascareta.... I fem autocrítica"

23 juliol 2020

Se celebra el 'Dia del Llibre i de la Rosa' després d'haver passat el Sant Jordi confinats

La Presidència de la Generalitat ofereix la possibilitat de visitar el Palau de manera virtual:

23 juliol 2020

Advertències sobre l'increment del risc de contagi arreu del país

24 juliol 2020

Presidència i Creu Roja Catalunya posen en marxa una campanya per sensibilitzar els joves davant la covid-19

El president de la Generalitat, Quim Torra, es reuneix amb directius de la Creu Roja a Catalunya, a qui l’Executiu ha encarregat dur a terme una campanya de sensibilització dels joves davant la Covid-19. Durant la reunió, que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat, s’ha acordat desplegar un pla preventiu perquè els joves facin un ús adequat de les mascaretes, fent especial incidència en les conductes de risc que es produeixen en les trobades socials nocturnes.

icona document Nota de premsa sobre la campanya de sensibilització.

24 juliol 2020

EL PROCICAT suspèn l'obertura al públic de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacle a Catalunya

27 juliol 2020

Alerta del president Quim Torra: "Som davant els deu dies clau si no volem retrocedir al març i per això cal un gran esforç col·lectiu"

El president de la Generalitat, Quim Torra, compareix en roda de premsa per demanar a la ciutadania “un nou i gran esforç col·lectiu” davant la situació “crítica” que viu el país, amb un “increment dels rebrots i unes dades preocupants pel que fa a persones contagiades per la Covid-19”. “És imprescindible que tornem a conscienciar-nos que ens hi va la vida. Us demano un gran esforç col·lectiu de participació ciutadana com un deure cívic històric. Ens hi va poder evitar noves i més restrictives mesures, que ningú, i jo el primer, no desitgem”, subratlla el cap del Govern.

La compareixença, acompanyat del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, sencera:

icona document Nota de premsa sobre la compareixença del president Torra.

27 juliol 2020

Reunió amb directors d'hospitals i d'atenció primària de l'Àrea Metropolitana de Barcelona: "Estem en alerta i fent-ho tot per no tornar a la situació viscuda"

El president de la Generalitat, Quim Torra, es reuneix telemàticament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i amb representants de centres hospitalaris de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb els quals ha constat que la situació sanitària és “d’alerta”, tot i que ara no és “de col·lapse sanitari com havíem tingut”. “Estic, amb la consellera, intentant fer-ho tot per no trobar-nos en la situació que hem viscut”, afirma.

27 juliol 2020

El president Torra es reuneix amb la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauració per avaluar la situació del sector davant la covid-19

El president de la Generalitat, Quim Torra, es reuneix, de forma telemàtica, amb la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya (ConfeCat), encapçalada pel seu president, Santiago García-Nieto, per avaluar la situació del sector arran de la crisi de la Covid-19. La Confederació hi ha estat representada també pel vicepresident de la ConfeCat i president de la Federació Provincial d'Hostaleria de Barcelona, Joan Gaspart; el vicepresident de la ConfeCat i president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, Antoni Escudero; la vicepresidenta de la ConfeCat i presidenta de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, Berta Cabré; el vicepresident de la ConfeCat i president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau; el president de la Federació Catalana d’Apartaments Turístics, David Riba, i el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias.

28 juliol 2020

La repressió política no cessa i Espanya suspèn el tercer grau als presos polítics en plena pandèmia

El president de la Generalitat, Quim Torra, fa una declaració institucional per denunciar “el nou atac contra la justícia, la democràcia, i la llibertat”, que suposa l’anul·lació per part de la justícia espanyola del tercer grau que l’administració judicial catalana havia concedit a cinc dels presos polítics en plena pandèmia. “Això té un nom i no és justícia: és venjança”, deixa clar el president, remarcant que es tracta “d’un cas més de repressió contra la voluntat democràtica del poble de Catalunya”.

icona document Text de la declaració institucional del president Quim Torra.

29 juliol 2020

El president Torra a la CNBC nord-americana: "S’han fet tots els esforços en la línia d’implementar les directrius internacionals per mantenir controlat el virus"

29 juliol 2020

Reunió amb alcaldes del Segrià: "Gràcies al vostre duríssim esforç, deixem enrere les mesures més restrictives al Segrià però no ens podem relaxar"

El president de la Generalitat, Quim Torra, es reuneix amb una trentena d'alcaldes del Segrià, als quals ha agraït “el duríssim esforç que han fet” i que ha permès, conjuntament amb les mesures endegades pel Govern, fer un pas endavant en l’aixecament del confinament perimetral del Segrià anunciat aquesta tarda i que entrarà en vigor l'endemà a les 16h. “Amb tota la prudència que hem de mantenir en tot moment, avancem cap a una situació de més quotidianitat”, ha manifestat. El Govern aixeca el confinament perimetral de Lleida i els municipis d’Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre. També podran obrir els comerços sense superar el 50% de l’aforament i als establiments d’hostaleria i restauració podran obrir les terrasses al 50% de la capacitat si es respecten les distàncies. Continuen prohibides, però, les trobades amb més de 10 persones tant en l’àmbit públic com privat.

icona document Nota de premsa sobre la reunió amb els alcaldes del Segrià.

30 juliol 2020

El president Torra envia una carta a Pedro Sánchez on es nega a fer-se la foto amb el rei d'Espanya a la Rioja i li demana una reunió de govern a govern

icona document Carta del president Quim Torra al president Pedro Sánchez.

30 juliol 2020

"A la Noguera anem pel bon camí, però cal màxima prudència, conscienciació i prevenció", perquè "són dies crítics a tot el país"

icona document Nota de premsa sobre la reunió del president amb els alcaldes i alcaldesses de la Noguera.

31 juliol 2020

El president Torra signa l'Acord per a una Catalunya social amb la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social i La Confederació

El president de la Generalitat, Quim Torra assegura que el seu “deure com a president no és pas anar-se a fer fotografies sense contingut”, sinó “defensar els interessos dels catalans, treballar per la gent i ser al costat de la Catalunya social”, en relació a la fotografia propiciada pel president Pedro Sánchez amb el rei d'Espanya i els presidents autonòmics a la Rioja, on va refusar d'assistir.

Durant l’acte de signatura de l’Acord per a una Catalunya social, el cap de l’Executiu ha insistit que “el primer objectiu del Govern, ara com ara, és salvar vides” i, en segon lloc, “garantir el futur del país, que està passant per una situació extremadament delicada a causa de l’emergència sanitària, econòmica i social”. I tot plegat, davant d’“uns reptes immensos”, entre quals hi ha “l’amenaça i el control de rebrots, l’impacte en l’activitat econòmica i el teixit empresarial, la destrucció de llocs de treball i també la crisi social que se’n deriva amb el creixement de les desigualtats i la pobresa”.

icona document Acord per una Catalunya social.

31 juliol 2020

Reunió amb els responsables de l'atenció primària de Catalunya per analitzar l'evolució de la covid-19

El president de la Generalitat, Quim Torra, es reuneix de manera temàtica amb responsables de l'Atenció Primària del país per seguir l'evolució de la Covid-19 per agrair-los la “feina extraordinària que s’ha fet fins avui” davant la crisi de la Covid-19 i remarcar que “el Govern està al costat del personal sanitari i fa tot el possible per acompanyar-vos en aquesta feinada enorme”. També lamenta els brots sorgits en diversos territoris de Catalunya hagin comportat de nou “demanar un esforç” a tot sector. “Aquesta situació de conviure amb el virus durarà i, per tant, el més important és la planificació i saber com actuar davant de cada brot i emergència. Estem més ben preparats que fa tres setmanes i ho estarem més endavant”, recalca el president.

icona document Nota de premsa de la reunió amb els responsables de l'atenció primària de Catalunya.

31 juliol 2020

"No podem fallar a les zones del país on la situació de la covid-19 no és tan crítica", diu el president Torra en una reunió amb responsables d’hospitals de les regions sanitàries de les Terres de l'Ebre, Tarragona, l’Alt Pirineu i Aran, Girona i Lleida

El president de la Generalitat, Quim Torra, es reuneix telemàticament amb responsables d'hospitals de les regions sanitàries de les Terres de l'Ebre, Tarragona, l’Alt Pirineu i Aran, Girona i Lleida per seguir l'evolució de la Covid-19. El cap del Govern posa de relleu que ara “no podem fallar a les zones del país on la situació de la Covid-19 no és tan crítica" i transmet “molta força” als professionals de les zones on la situació ara és més complicada, com Lleida o Figueres. En aquest sentit, el president explica que el Govern treballa fort per evitar nous brots.

icona document Nota de premsa sobre la reunió amb responsables d’hospitals de les regions sanitàries de les Terres de l'Ebre, Tarragona, l’Alt Pirineu i Aran, Girona i Lleida.