Skip to main content

 

1 maig 2020

Casos registrats a Catalunya

53.627 positius

12.122 defuncions

 

2 maig 2020

La primera edició de la Fira del Vi de Falset ‘Online’ compta amb la participació del president Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, inaugura, virtualment, la primera edició de la Fira del Vi de Falset ‘Online’, on destaca que “ara més que mai és el moment de creure en el que fem, en nosaltres, en la terra”. “Hem de consumir els productes locals, de casa nostra, i hem de donar-los tot el valor que es mereixen”.

Durant la seva intervenció, el cap del Govern lamenta que la crisi sanitària de la covid-19 hagi impactat en la Fira del Vi de Falset, que enguany compleix el seu 25è aniversari, però lloa la iniciativa de celebrar-la de manera virtual. En aquest sentit, el president ressalta “l’esforç i la lluita” del sector “per posar els vins del Priorat i del Montsant allà on els tocava: a les millors taules i els millors paladars”.

2 maig 2020

El president Torra i el vicepresident Aragonès anuncien la creació d'una comissió que elaborarà un Pla per a la reactivació econòmica i protecció social dels país

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident Pere Aragonès han anunciat, després d’un Consell Executiu extraordinari, que el Govern crearà una comissió per elaborar un pla per a la reactivació econòmica i protecció social del país que faci front a les conseqüències de la Covid-19. “La lluita contra la Covid-19  és ara mateix, la prioritat pel Govern de Catalunya”, deixa clar cap del Govern, remarcant que “no ens podem permetre que els efectes negatius s’allarguin i es cronifiquin, especialment pel que fa a les desigualtats socials i en lactivitat econòmica”.

icona document Nota de premsa sobre l'anunci de creació de la comissió del pla de reactivació.

2 maig 2020

Entrevista al programa FAQS de TV3 al president Quim Torra sobre el pla de desconfinament

4 maig 2020

La mascareta es fa obligatòria al transport públic, setmanes després que el president Torra ho demanés al govern espanyol

4 maig 2020

La ronda de reunions amb sectors del president Quim Torra continua amb les entitats de suport a la salut mental

5 maig 2020

El Govern aprova un Pla de xoc per a l’ocupació amb sis línies per donar resposta a l’escenari sociolaboral postcovid

El Govern ha donat avui llum verda a un nou Decret llei de mesures urgents que afecten diferents àrees, des d’ajuts de caràcter social en matèria d’ensenyament i mercat laboral a d’altres iniciatives en matèria de mobilitat, transparència i contractació. Aquestes mesures, moltes de les quals complementen d’altres aprovades per l’Executiu durant les darreres setmanes, tenen com a objectiu pal·liar els efectes de la pandèmia del coronavirus.

Entre les mesures aprovades avui destaquen, d’una banda, un Pla de xoc per a l’ocupació: persones, empreses i territori per fer front a les conseqüències laborals i socials de la crisi sanitària de la Covid-19 i l’Estat d’Alarma. El pla, amb una dotació de 59,29 milions d’euros, va ser aprovat ahir pel Consell de Direcció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). I, de l’altra, un ajut per compensar les associacions de pares i mares d’alumnes (AMPA) i les empreses que presten els serveis de menjador dels centres educatius de la Generalitat, que han vist aturada la seva l’activitat com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus.

icona document Decret Llei 16/2020, de 5 de maig, de mesures urgents complementàries en matèria de transparència, ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la COVID-19.

icona document Nota de premsa del Govern sobre el pla de xoc.

5 maig 2020

El president Torra es reuneix amb Creu Roja de Catalunya per valorar l'assistència i suport social que està prestant en la pandèmia

6 maig 2020

'Aixequem la mirada, tracem un futur nou com a país, que ens permeti construir i no reconstruir': el missatge del president Quim Torra a la jornada 'Reactivem-nos' de la Cambra de Comerç de Barcelona

El president de la Generalitat, Quim Torra, apel·la a “no quedar-se de braços plegats i esperant, sinó passar a l’acció i reactivar-se” per fer front a la “crisi global” que ha suposat l’emergència sanitària de la COVID-19. “Hem de rescatar les persones i les empreses”, ha dit el cap del Govern, però “ens cal també aixecar la mirada, traçar un futur nou, disruptiu, que ens permeti construir i no reconstruir”. “Un país futur que volem verd, just, pròsper i on el talent sigui qui marqui el camí”, ha subratllat.

Quim Torra ha inaugurat aquest matí, via telemàtica, les Jornades “Reactivem-nos”, organitzades per la Cambra de Comerç de Barcelona, amb l’objectiu d’analitzar i reflexionar sobre com convertir la crisi en una oportunitat per transformar-se.

icona document Nota de premsa sobre la intervenció del president Quim Torra a la jornada 'Reactivem-nos'.

6 maig 2020

Reunió amb el sector de les residències amb el president Torra per tractar l'avenç del pla de xoc

El president Quim Torra es reuneix setmanalment amb el sector de les residències de la gent gran per fer seguiment del pla de xoc.

7 maig 2020

L'economia catalana retrocedeix un 3,9% interanual el primer trimestre del 2020 per la crisi sanitària

Segons l’estimació d’avanç que elabora l’Idescat, el primer trimestre del 2020 el PIB de Catalunya ha retrocedit un 3,9% interanual, una forta caiguda que s’explica per la resposta davant la crisi sanitària, amb mesures de confinament de les persones i d’interrupció d’una part important de l’activitat productiva. Aquest descens està en línia amb les reduccions que s’estan produint a l’economia espanyola (-4,1%) i a d’altres economies europees. En termes intertrimestrals el PIB català disminueix un 4,6 %.

icona document Nota de premsa amb tota la informació sobre les estimacions de l'economia catalana.

7 maig 2020

El president Torra anuncia la creació d'una taula bilateral entre Govern i institucions municipalistes i diputacions per impulsar la reactivació econòmica i social del país

El president de la Generalitat, Quim Torra, acorda amb el món local la “creació d’una taula bilateral entre Govern i representants de les institucions municipalistes i diputacions”, tenint present “tots els seus diferents accents”, i amb l’objectiu d’aconseguir “grans consensos” per impulsar la reactivació econòmica i social. Es tracta d’una taula bilateral, que s’emmarca en la Comissió per a la recuperació econòmica i la protecció social que es va aprovar en el Consell Executiu dissabte passat, i tindrà en compte també el Decàleg per a la recuperació socioeconòmica pels municipis de Catalunya que van presentar les entitats municipalistes.

icona document Nota de premsa sobre la reunió amb els representants de les administracions locals catalanes.

7 maig 2020

El Govern activa el Pla de xoc i reactivació del comerç

El president de la Generalitat, Quim Torra, presenta el Pla de xoc i reactivació del comerç postCOVID19, dissenyat pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) -depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-, en col·laboració amb el sector, amb l’objectiu d’enfortir el sector a Catalunya en el nou escenari resultant de la crisi sanitària. El Pla de xoc s’articula en tres vectors: incentivació de la demanda, reactivació de l’oferta /empreses i revitalització del centres urbans i inclou mesures econòmiques i financeres, de prevenció i seguretat, de reactivació de negoci i d’informació i comunicació.

El president Torra transmet aquest missatge en la reunió per videoconferència amb representants del comerç català, acompanyat de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, on s’ha analitzat la situació del sector i s’han abordat les actuacions a prendre en les properes fases de la desescalada i progressiva reactivació de l’activitat econòmica. El cap de l’Executiu ha anunciat que el Govern dissenya ajuts i solucions “fàcils, àgils i ràpides” pel comerç i ha instat a seguir “treballant junts”.

icona document Nota de premsa amb els detalls del pla de xoc pel sector comerç.

8 maig 2020

El president Torra posa en marxa la Comissió del Pla destinat a minimitzar l'impacte econòmic i social de la covid-19

El president de la Generalitat, Quim Torra, presideix la reunió constitutiva de la Comissió del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social, aprovada dissabte passat en Consell Executiu Extraordinari. Aquest grup de treball té com a objectiu traçar un pla per minimitzar els aspectes socials i econòmics de la crisi de la COVID-19, amb propostes de tots els departaments implicats, i neix amb la voluntat, com ja va avançar el cap del Govern, “d’escoltar tots els actors socials i econòmics del país” i estenent la mà “a totes les forces polítiques”.

La Comissió aprova en la seva primera reunió, que es fa per via telemàtica, el calendari (les sessions de treball seran setmanals, cada divendres), les línies de treball estratègiques del Pla, i la composició del Comitè Tècnic, que s’encarregarà de coordinar totes les mesures que arriben dels departaments de la Generalitat.

S’han creat els 6 grups de treball:  Administració local (Presidència); Protecció social (Treball i Afers Socials); Suport a l’empresa (Empresa i Coneixement); Recerca (Empresa i Coneixement); Desenvolupament digital (Polítiques Digitals i Administració Pública) i  Agenda verda (Territori i Sostenibilitat).

La Comissió del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social està integrada, a més del president, pel vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani; la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón; la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i el Secretari de Govern, Víctor Cullell.

9 maig 2020

'Catalunya necessita joves amb talent, mobilitzats i compromesos per construir el nou futur': el missatge del president Torra marató formativa de la Jove Cambra Internacional

El president de la Generalitat, Quim Torra, assegura que “Catalunya necessita joves amb talent, mobilitzats i compromesos” per “posar el fonaments de la societat del futur”, davant “un món que ha canviat i ens ha fet canviar a tots”.

 “El futur el construirem junts, però sobretot vosaltres”, perquè “els joves sou alhora el nostre present i el nostre futur i teniu a les vostres mans la ingent tasca de transformar la societat”, ha dit als participants a la marató formativa de la Jove Cambra Internacional Catalunya, que se celebra aquest matí per via telemàtica, i que ha qualificat de “motiu d’esperança, de ganes de vèncer el desànim i d’arraconar el derrotisme”.

9 maig 2020

'El món de la restauració, el turisme, el comerç i la cultura ens preocupen moltíssim, i tots els governs hi haurem d'abocar els esforços'

El president de la Generalitat, Quim Torra, assegura, durant la inauguració de la Jornada GastroPirineus, que el sector de la restauració i hostaleria serà un dels que prioritzarà el Govern de forma que “les actuacions es facin ara d’una manera més ràpida i urgent” per ser “un dels col·lectius especialment tocats per la crisi” que ha provocat la pandèmia de la Covid-19. “El món de la restauració, i per extensió el turisme, el comerç i la cultura ens preocupa moltíssim, i tots els governs hi haurem d’abocar els esforços”, afegeix.

10 maig 2020

"La cogovernança no l’he vista per enlloc, no hem debatut res": entrevista del diari Ara al president Torra

10 maig 2020

El president Torra proposa un pla de salvament de l'economia en paral·lel al desconfinament

Al Twitter, el president Quim Torra destaca aquests fragments de la seva compareixença posterior a la reunió amb el president Pedro Sánchez i els presidents autonòmics:

11 maig 2020

Reunió amb els alcaldes de la Conca d'Òdena per avaluar la seva situació després de setmanes de tancament perimentral

El president de la Generalitat, Quim Torra, destaca la necessitat de tenir “una atenció especial per a la Conca d’Òdena”, una de les comarques més afectades per la crisi de la Covid-19. En una reunió telemàtica amb els set alcaldes de la zona, el cap de l’Executiu remarca que ara la tasca més important per part de la Generalitat és “saber prioritzar, en el pressupost i en les competències que tenim, tant els sectors més afectats, com les zones geogràfiques més perjudicades, i la Conca d’Òdena és la primera”.

A la reunió hi assisteixen els alcaldes d'Igualada, Marc Castells; de Castellolí, Joan Serra; de Santa Margarida de Montbui, Jesús Miguel Juárez; de Jorba, David Sànchez; de La Pobla de Claramunt, Antoni Mabras; de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, i d'Òdena, Maria Sayavera. La trobada també ha comptat amb la participació del secretari d'Administracions Locals i de Relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar, i de la directora general d'Administració Local, Rosa Vestit.

icona document Nota de premsa sobre la reunió amb els alcaldes de la Conca d'Òdena.

11 maig 2020

Les propostes del president Torra per "salvar llocs de treballar, reactivar el teixit productiu i protegir els més vulnerables"

11 maig 2020

Els CAP comencen a fer proves PCR per detectar contagis de covid-19

13 maig 2020

"El nou món que es prefigura arran d'aquesta crisi necessitarà més que mai apostar pel coneixement": missatge del president Torra al Plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

El president de la Generalitat, Quim Torra, assegura que la crisi de la COVID-19 ha “situat el coneixement en una posició central” i posa de manifest  “d’una manera més evident” que la “innovació i la recerca són elements clau per prevenir i per guarir la població”. Per al cap del Govern, “el nou món que es prefigura necessitarà més que mai de l’aposta pel coneixement”; i per això, fa una crida a “consolidar la capacitat de generar i atreure talent”.

El  cap del Govern fa aquests reflexions durant el Plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC), que ha aprovat el document de treball en què es basaran les futures polítiques públiques per fer de Catalunya un país capdavanter en innovació i preparat per fer front a situacions com les derivades de la COVID-19. Aquest Pacte ha estat liderat pel Departament d’Empresa i Coneixement, i ha comptat, durant més d’un any de treball, amb la participació dels representants de l’àmbit de recerca i innovació, teixit social i empresarial i món universitari.

icona documentDocument aprovat en el plenari.

icona document Nota de premsa sobre el plenari del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement.

14 maig 2020

La ronda de reunions amb sectors de la societat del president Quim Torra continua amb les arts escèniques

icona document Nota de premsa de la reunió del president Torra amb representants del sector de les arts escèniques.

14 maig 2020

El president Torra es reuneix amb les entitats de lleure infantil per planificar l'activitat d'estiu per als infants

17 maig 2020

'Per Catalunya i per la vida', és l'article que el president Quim Torra publica a La Vanguardia amb motiu del segon aniversari de la seva investidura

 

captura de pantalla 2021 01 11 a les 20.03.00

 

17 maig 2020

El govern espanyol anuncia que farà obligatori l'ús de mascaretes a l'espai públic després de setmanes de demandes del president Torra

17 maig 2020

El president Torra exposa les propostes i demandes que ha fet al govern espanyol en la videoconferència amb Pedro Sánchez i els presidents autonòmics

18 maig 2020

La ronda de reunions amb sectors del president Quim Torra continua amb empreses de l’àmbit digital a Catalunya

El president Quim Torra es reuneix amb representats d’ACEC, Altran, AMETIC, l’Associació de Professionals TIC, Barcelona Tech City, BSC, Cellnex, Cisco, CTecno, CVC, Deloitte, Epson, Ernst & Young, EURECAT, Everis, Hewlett Packard, i2CAT, IBM, Indra, KPMG, Mobile World Capital, NAE, Nexica, Orange, Seidor, Telefònica, T-Systems, Vodafone, la Xarxa Oberta de Catalunya i la Xarxa de Parcs Científics de Catalunya, per valorar l'imapcte de la pandèmia al sector.

icona document Nota de premsa sobre la reunió amb les empreses de l'àmbit digital.

18 maig 2020

"El sector agroalimentari ha de ser palanca de la recuperació": el president Torra es reuneix amb el sector

 

En la reunió telemàtica amb el president Torra i la consellera Teresa Jordà hi participen representants de les entitats del sector següents: Unió de Pagesos de Catalunya; Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya; Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya; Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrniques; Associació Empresarial de Fruita de Catalunya; Federació d’Entitats Catalanes de Ramaders d’Oví i Cabrum; Associació d'Empresaris d'escorxadors i Comerç d'Aus i Conills de Catalunya; Associació Empresarial Càrnica; Associació Catalana de Criadors de Boví de Carn; Associació Vinícola Catalana; Federació Avícola Catalana; Federació Catalana DOP; Associació Catalana de Fabricants d’Aliments Compostos i Federació de Viveristes de Catalunya.

icona document Nota de premsa sobre la reunió amb el sector agroalimentari.

18 maig 2020

El president Quim Torra fa difusió dels recursos en línia dels museus catalans en el Dia Internacional dels Museus

18 maig 2020

Dos mesos després de l'esclat de la pandèmia, el president Torra recorda l'esperit de lluita compartida, cívica i solidària

19 maig 2020

El Govern aprova un nou Decret llei amb mesures complementàries en matèria social i sanitària per pal·liar els efectes de la pandèmia

El Govern aprova en la reunió del Consell Executiu un nou Decret llei de mesures complementàries en matèria social i sanitària per pal·liar els efectes de la pandèmia generada per la COVID-19. El text introdueix modificacions en tres àmbits: el sanitari, l’assistencial, i en l’àmbit de les societats cooperatives.

En l’àmbit sanitari, el decret preveu mesures dirigides al personal en formació que, com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, han vist alterat el seu itinerari formatiu per poder concentrar-se i donar suport a aquelles unitats dels centres sanitaris on calia un reforç per la contenció de la pandèmia del coronavirus. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, assegura que “la norma aprovada avui preveu aixecar temporalment, pel termini d’un any, la limitació d’efectuar rotacions externes durant els darrers tres mesos previs a la finalització de la formació sanitària especialitzada per tots aquests professionals”.

icona document Decret Llei 19/2020, de 19 de maig, de mesures complementàries en matèria social i sanitària per pal·liar els efectes de la pandèmia generada per la COVID-19

icona document Nota de premsa per explicar el nou decret llei aprovat.

19 maig 2020

La despesa de 2.100 M€ en tancs en plena emergència social és un escàndol denunciat pel president Quim Torra

19 maig 2020

"Si volem construir un futur nou necessitem més que mai la perspectiva de gènere": el president Quim Torra es reuneix amb el Consell Nacional de les Dones de Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, afirma que “si realment ens volem projectar endavant, alçar la mirada i volem dissenyar un futur disruptiu que no vol repetir els errors del passat”, després de la crisi de la Covid 19,  “més que mai hem de tenir present la perspectiva de gènere”. El cap de l’Executiu fa aquestes declaracions durant una reunió mantinguda amb el Consell Nacional de les Dones de Catalunya, en la qual s’acorda que el Govern treballarà per la justícia social, econòmica i feminista, coliderat amb d’aquest òrgan consultiu en matèria d’igualtat i polítiques de gènere.

A la reunió hi participen  Montserrat Pineda, vicepresidenta segona del CNDC; Silvia Aldavert, representant del Grup de Treball (GT) ODS i Agenda 2030; Marta Busquets del GT de Salut; Alícia Oliver, del GT Participació internacional; Cristina Pulido, del GT Dones i mitjans de comunicació; Carme Riu, del GT Dones amb discapacitats; Laia Rosich, del GT per a l’Abordatge de les violències masclistes; Anna Maria Sastre, del GT Dones grans; Neus Pociello, del GT ad hoc per a la millora de funcionament del CNDC i la modificació del Decret que el regula; Núria Viñas, del GT Dones, empresa i economia; i Asmae Zarioui, del GT Migrades i refugiades.

icona document Nota de premsa de la reunió amb el Consell Nacional de les Dones de Catalunya.

19 maig 2020

'Mirades des del Confinament' és una iniciativa d'Òmnium Cultural que compta amb la participació del president Torra

20 maig 2020

El president Torra insisteix que cal fer despesa pública per salvar llocs de treball i empreses tal com demana la UE a Espanya

20 maig 2020

La indefinició en l'obligatorietat de l'ús de la mascareta als espais públics preocupa al president Torra

21 maig 2020

"Això no va de posar militars a rodes de premsa; és un compromís cívic", diu el president Torra en la seva compareixença al Parlament

icona document Nota de premsa de la compareixença del president Quim Torra al Parlament de Catalunya per respondre les preguntes de la sessió de control.

22 maig 2020

Es presenta el Pla de Suport a la Indústria de l’Automoció i la Mobilitat en una reunió presidida pel president Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, encapçala la reunió setmanal de la Comissió del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social (Coreco). En el decurs de la sessió de treball, s’han plantejat, entre altres mesures urgents, un programa de suport a les empreses, per ajudar en la reorientació de negoci i manteniment de l’ocupació, sobretot del sector de l’automoció i la mobilitat, així com també del comerç i el turisme.

El Pla de Suport a la Indústria de l’Automoció i la Mobilitat és un dels instruments estratègics i indispensables previstos pel Govern per garantir la competitivitat d’aquesta indústria que ocupa 143.000 persones a Catalunya i que factura més del 10% del PIB del país. Entre altres accions, preveu ajuts per a tasques d’estudi de mercat i desenvolupament de negoci; la implementació de noves tecnologies digitals a les empreses per incrementar la seva competitivitat i també suport als proveïdors, que ja sigui per la diversificació de producte o negoci o per la caiguda de producció de determinats models, els ajudi a mantenir l'ocupació. 

icona document Nota de premsa sobre el Pla de Suport a la Indústria de l’Automoció i la Mobilitat

23 maig 2020

El president Quim Torra fa una declaració ennumerant les 40 mesures que exigeix al govern espanyol per reactivar l'economia

25 maig 2020

La Conca d'Òdena: primera visita del president Quim Torra des del seu confinament a la Casa dels Canonges

El president visita la Conca d'Òdena, començant la jornada a Igualada, on, al Saló de Plens de l’Ajuntament, es reuneix amb els alcaldes de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, formada pels batlles d’Igualada, Marc Castells; de Castellolí, Joan Serra; de Santa Margarida de Montbui, Jesús Miguel Juárez; de Jorba, David Sànchez; de La Pobla de Claramunt, Antoni Mabras; de Vilanova del Camí, Noemí Trucharte, i d'Òdena, Maria Sayavera.

Seguidament, Quim Torra té una trobada amb els representants dels agents socioeconòmics que formen part de l’Aliança per la Conca. Es tracta d’una aliança creada durant la crisi de la Covid-19 pels ajuntaments de la Conca amb l’objectiu de cercar solucions per al teixit econòmic i empresarial de la zona. Hi ha assistit el president de Fira d’Igualada, Magí Senserrich; el president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Joan Domènech; el delegat de la Cambra de Comerç a l’Anoia, Xavier Badia; Jordi Cazorla, de CCOO; Mario Olmedo, d’UGT; el president del Gremi de Restauració d’Igualada, Pere Santos; la presidenta d’Igualada Comerç, Laura Llucià; la presidenta de l’Associació  de Botiguers del Mercat d’Igualada, Montse Esquius; el president de l’Associació Nou Centre Igualada, Joan Boix; i la presidenta de la Unió d’Establiments de Montbui, Roser Valls i Jordi Vilarrubias per l’Associació del comerç de Vilanova del Camí.

Al mateix ajuntament, el president es reuneix també amb representants del Consorci Sanitari de l’Anoia, encapçalats pel seu gerent, Ferran Garcia. I posteriorment, a la seu de la Fundació Apinas, es reuneix amb els responsables i treballadors d’aquesta entitat destinada a alumnes amb necessitats educatives especials.

icona document Nota de premsa de la visita del president Torra a la Conca d'Òdena.

25 maig 2020

Les reunions amb sectors de la societat del president Quim Torra continuen amb l’Acadèmia Catalana de la Música

El president de la Generalitat, Quim Torra, es reuneix amb l’Acadèmia Catalana de la Música, a qui transmet que després de l’emergència sanitària, ara la prioritat de l’Executiu és posar l’accent en els territoris i sectors “on la devastació ha estat més greu, com la cultura”. En aquest sentit, el president Torra trasllada la seva preocupació i el seu compromís en la reactivació del sector, posant de manifest que el Govern està treballant per definir la reobertura d’auditoris, teatres i sales de concert.

A la trobada, per videoconferència, hi participen el president de l’Acadèmia Catalana de la Música, Gerard Quintana; els vicepresidents Guillem Arnedo i Lluís Torrents; el gerent de l’entitat, Manel Montanés; el secretari general del Departament de Cultura; Francesc Vilaró;  la directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Àngels Ponsa, i el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals, Miquel Curanta.

 

25 maig 2020

El president protesta al govern espanyol en saber-se que no s'estan pagant els ajuts als treballadors que s'han quedat sense feina

Uns dies més endavant, el desori del govern espanyol creix i el president Torra insisteix en protestar:

27 maig 2020

Minut de silenci davant els edificis públics en record dels morts per la pandèmia

28 maig 2020

Joan Guix, secretari de Salut Pública, deixa el càrrec per motius de salut

 

20200528 joan guix plega

 

29 maig 2020

La Comissió per a la Reactivació Econòmica presenta el Pla suport al transport i la logística, ajudes a cultura i al sector del lleure educatiu

El president de la Generalitat, Quim Torra, presideix la reunió setmanal de la Comissió del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social (Coreco). En el decurs d’aquesta reunió, la quarta des que es va crear, s’han plantejat, entre altres mesures urgents, un Pla d’acció en el sector del transport i la logística, un pla de suport al món del lleure educatiu i ajuts extraordinaris per als professionals de la cultura. A més s’han  presentat els Grups de Treball de l’Agenda Verda i de Desenvopulament Digital.

icona document Nota de premsa de la reunió de la Comissió per a la Reactivació Econòmica i la Protecció Social

29 maig 2020

La ronda de reunions amb sectors del president Quim Torra continua amb els pescadors

30 maig 2020

El president Torra visita les obres de desplegament de la fibra òptica posant de relleu que és més necessària que mai

icona document Nota de premsa sobre la visita a les obres de desplegament de fibra òptica.

31 maig 2020

Pedro Sánchez arriba a un acord amb ERC per prorrogar l'estat d'alarma que deixa sense competències el Govern de Catalunya

20200531 pedro sanchez acorda amb erc prorroga