"Per un front democràtic de defensa de totes les llibertats davant de la regressió de l'estat espanyol"

| Conferències
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha apostat avui per “posar en marxa un front democràtic de defensa de totes les llibertats, inclòs el dret a l’autodeterminació, davant una regressió de l’estat espanyol que ens afecta a tots”“És en el camí de la recuperació de la sobirania on Catalunya i el País Basc podem sumar esforços i vèncer l’autoritarisme i la imposició que ens ve d’Espanya”, ha afegit. El president Torra ha pronunciat la conferència “Catalunya: sobirania, democràcia i llibertat” al teatre Kursaal de Donostia (Guipúscoa) convidat per la plataforma cívica basca Gure Esku Dago.

 
El cap de l’Executiu ha proposat plasmar aquesta iniciativa a les properes eleccions europees. “¿Podem portar la veu lliure dels pobles a l’Europa dels estats? ¿Podem fer sentir el clamor de la sobirania i democràcia al Parlament Europeu?”, s’ha preguntat i ha afegit que “junts som més forts” i “junts som més lliures”“Podem trobar-nos bascos, catalans, gallecs, mallorquins i valencians i avançar tots a la vegada per fer sentir les nostres veus a la Unió Europea”, ha sentenciat.
“És necessari que el sobiranisme estableixi una coordinació estable amb objectius compartits”, ha afegit el president de la Generalitat tot recordant que “la transversalitat, la generositat i la unitat es la fórmula que ha portat Catalunya més lluny que mai, a les portes d’una república independent”. En paraules del president de la Generalitat, “el dret a l’autodeterminació no és negociable, ja que es tracta d’un dret del poble”.
big 424541822111518 02
 
“La seva voluntat de venjança serà la llavor de la nostra llibertat”
 
El president Torra ha avisat que “no som aquí per refer l’autonomia, per gestionar les restes de l’estat de les autonomies, ni per deixar passar el temps”, sinó “per construir República”. “No hem fet cap pas enrere ni hem renunciat absolutament a res”, ha deixat clar, i “tots els passos que hem fet” l’1, el 3 i el 27 d’octubre “ja no els podrà desfer mai ningú”.
 
El cap de l’Executiu ha denunciat que a l’estat espanyol “la resposta democràtica es castiga amb penes de presó i exili”. Una resposta, ha dit, que no és només “el resultat de la involució democràtica progressiva” que pateix l’estat, sinó “un renaixement de l’autoritarisme i d’un franquisme latent que s’ha desacomplexat quan hem volgut escriure la democràcia en majúscules”. Quim Torra ha advertit en aquest sentit que l’estat espanyol ja “va cometre un error amb la sentència contra l’Estatut de 2006” i que “ara en podria cometre un altre amb la sentència del Tribunal Suprem contra el Govern, la mesa del Parlament i els líders socials”“La violència de l’estat ha enterrat els drets civils i les llibertats fonamentals”, ha afirmat, però “la seva voluntat de venjança serà la llavor de la nostra llibertat”, ha reblat.
 
Finalment el president ha volgut traslladar la seva “solidaritat” amb Sonia Jacinto,  Arnaldo Otegi, Miren Zabaleta, Rafa Díez i Arkaitz Rodríguez després de la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg. Una sentència, ha dit Quim Torra, que “és un pas més per alertar el món de l’aberració humana, social, jurídica i política que s’està cometent contra els dirigents independentistes, un exemple més de la nul·la qualitat del sistema de justícia espanyol i de la seva politització evident”.
 
La plataforma cívica Gure Eusko Dago organitza aquest cap de setmana una consulta sobiranista a Donostia i Irun. El president de la Generalitat ha felicitat la iniciativa perquè “cada mà que introdueix un vot en una urna és una eina de transformació social, econòmica i cultural molt potent”“Les urnes, aquesta arma de construcció massiva que tenim els pobles”, ha sentenciat.
 

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos