Skip to main content

També han respost...

Laia Escolà: 'Com es pot ajudar a fer possible un projecte com el nou Ateneu del Pallars?'

| Respostes amb criteri

L’Ateneu del Pallars és una nova associació sense ànim de lucre que neix amb l’objectiu de dinamitzar socialment i cultural la societat pallaresa.

Malgrat que es tracta d’un projecte nou, també té una vinculació amb el passat; perquè l’Ateneu s’ubicarà en un immoble que va ser la seu de Societat Coral la Lira (comprat el 1922 i espoliat després pel franquisme), amb el valor afegit que té la recuperació d’un edifici històric amb un teatre del segle passat. Com es pot veure en el reportatge fotogràfic de Jordi Borràs a l’article ‘Operació Lira de Tremp: salvant la cultura i el futur’ de La Mira, l’espai necessita una rehabilitació molt important.

És per finançar la compra i les obres que cal fer que hem impulsat una campanya d’emprèstits i donacions perquè tothom en pugui ser partícip. La campanya ha estat molt ben acollida per la societat civil, la resposta està sent molt exitosa i estem molt engrescats, però encara calen més per aportacions econòmiques per assolir la quantitat de 110.000 euros que necessitem abans del dia 15 de febrer per poder formalitzar la compra. Al web de la Federació d’Ateneus de Catalunya hi ha la informació detallada del projecte, del tipus d’aportacions que es poden fer i dels avantatges fiscals que comporten.


Laia Escola Laia Escolà Sallán (Tremp, 1998). Filòloga, lingüista i doctoranda. Secretària de l’Ateneu del Pallars. Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  

També han respost...