També han respost...

Francesc Rosell: 'Fem tard amb el tema de les energies renovables?'

| Respostes amb criteri

"There is no time to waste" va ser el clam de les Jornades Internacionals Energies Renovables i Sobirania celebrades a Girona el novembre de 2022, i certament no tenim temps per perdre.

La crisi climàtica és una evidència científica irrefutable, i ens obliga a fer un canvi radical en la manera com ens relacionem amb el planeta a tots nivells. I l’energia, tal com la generem avui, la transportem, la usem i la malbaratem, és la principal causant de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Catalunya ha de recuperar el lideratge perdut en la implantació d’Energies Renovables, i de la mà de la Llei del Canvi Climàtic de 2017, ha de seguir les passes de països com Escòcia o Dinamarca, que ens han passat al davant de manera insultant.

Només la Sobirania Energètica ens garantirà un subministrament energètic lliure d’emissions, evitarà la incertesa i dependència exteriors, i ens permetrà disposar d’uns preus raonables i acotats tant en l'àmbit ciutadà, com industrial.

Del que fem avui, demà i aquests propers dos o tres anys al “nostre jardí”, en dependrà l’assoliment dels objectius de mig i llarg termini, i en definitiva de si som capaços de contribuir a evitar el desastre que la comunitat científica està pronosticant si no fem una verdadera Revolució del Canvi Climàtic.

No deixem per demà allò que ja podem fer avui. En definitiva, com ens deien els nostres convidats internacionals: “There is no time to waste”


Francesc Rosell 2 Francesc Rosell (Barcelona, 1962). Enginyer de telecomunicacions, assessor i expert en energies renovables i membre de l’organització de les Jornades Internacionals: Energies Renovables i Sobirania.

També han respost...

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos