Skip to main content

També han respost...

Per què un jove de 19 anys compon un poema simfònic amb el nom de Mar de sang?

| Respostes amb criteri

Vaig sentir la necessitat de crear aquesta obra quan vaig tenir l’oportunitat d’anar a veure el musical Maremar de la companyia de teatre Dagoll Dagom. El relat, ben actual, de William Shakespeare,  em va desvetllar una profunda emoció i empatia cap a aquelles persones que ho han perdut tot; persones que viuen una situació no gaire diferent de la que van patir els nostres avis i besavis en el cruel període encetat l’any 1936.

Actualment, estudio a l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i vaig decidir impulsar aquest projecte arran del treball de síntesi de Batxillerat que vaig presentar a l’Institut Santiago Sobrequés de Girona. Aquell treball fou qualificat d’excel·lent en l’avaluació del jurat.

Així doncs, el que inicialment fou imaginat i concebut com una sardana, ha acabat desembocant en un poema simfònic per a narrador, arpa, cobla i percussió anomenat Mar de sang. Una obra que, a partir de la música que he compost, i la col·laboració dels poemes d’Assumpta Rodeja i les il·lustracions de Sònia Moret, configura una peça única que relata una història de persones refugiades, i testimonia aquesta realitat i ens recorda una situació persistent en la història de la humanitat. Per sobre de tot, l’obra fa valer la consciència i la solidaritat des d’una visió humanista del fenomen.

Aquest projecte, tal i com vaig explicar en una entrevista a Televisió de Girona, fa palesa la meva passió envers la cultura i la música del país, la sardana i la cobla, i la seva translació per reivindicar, sensibilitzar i fer visibles les causes i motius contemporanis i del món, connectant el que és local amb el que té abast universal i intemporal.

Ara hem iniciat una campanya de micromecenatge, a través de la plataforma Verkami, per tal d'enregistrar el poema simfònic en un disc, i qualsevol col·laboració serà molt benvinguda.


Cesc Corominas i Muñoz (Canet d'Adri, 2003). Compositor, violoncel·lista i director. @mardesang

[Cada setmana tindrem en aquest espai una veu de referència dels Països Catalans que respondrà breument una pregunta concreta.] 

També han respost...