També han respost...

Com ha anat el repte del Convit dels 21 dies en català a Valls?

| Respostes amb criteri

Valorem positivament la primera edició del Convit, una acció que pretén augmentar l’ús social del català a Valls a partir d’un canvi en els nostres hàbits lingüístics. Es tracta d’una iniciativa que hem posat en marxa des de la plataforma Valls per la Llengua, que aplega 68 entitats de la ciutat.

Aquest primer Convit ha tingut lloc del 23 d’abril al 13 de maig i hi han participat 61 persones, les quals durant aquests 21 dies havien d’intentar mantenir el català en les seves converses. Vam plantejar el Convit com un repte perquè mantenir-se en català no és fàcil: hi ha un hàbit molt estès que consisteix a passar-se al castellà ni que l’altre t’entengui. Però aquest hàbit, com tots, es pot canviar. Per això, els participants van rebre una formació en assertivitat lingüística (per entendre’ns: fer allò que vols sense manipular ni sotmetre l’altre, i també sense deixar-se sotmetre). Les conclusions de la campanya les presentarem a les II Jornades de Valls per la Llengua, a final d’any.


 Teresa Guasch Ventura (Valls, 1966) @TeresaGuasch Tècnica de normalització lingüística i membre de la plataforma Valls per la Llengua @vallsxlallengua.

[Cada setmana tindrem en aquest espai una veu de referència dels Països Catalans que respondrà breument una pregunta concreta.]

També han respost...

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos