Skip to main content

També han respost...

Quin balanç es pot fer després de 20 anys de les trobades de la catalanitat al Rosselló?

| Respostes amb criteri

Des del 2002 Identi’CAT mostra totes les facetes de la cultura popular dels Països Catalans . El Festival organitzat per l’associació Aire Nou de Bao, una entitat al servei de la llengua i la cultura catalanes i del territori, era una necessitat per Catalunya Nord. Un festival pensat per a joves i per a recordar a la gent d’aquí que tenim una cultura i una llengua encara ben vives i als altres, de més en més nombrosos, que aquí és un país amb una llengua i una cultura pròpies, cosa que se'ls havia amagat. «La llengua és el francès i la cultura és la francesa i prou!».

Castells, gralles, diables i bruixes, diables infantils, percussions, falcons, ball de Serrallonga, trabucaires, sacs de gemecs, bèsties de foc, cant polifònic, pastorets, balls de bastons són o van ser activitats de l’associació Aire Nou que han animat les diferents edicions d’aquests 20 anys d’Identi’CAT. També hi intervenen també grups de teatre, gegants, músics i altres elements de la cultura popular dels Països Catalans. una manera de vertebrar el País.

És un festival indispensable i una programació de qualitat per a atreure tot tipus de públic.


Bernat Casals (Montferrer, 1957). President de l'associació Aire Nou de Bao @Airenou

[Cada setmana tindrem en aquest espai una veu de referència dels Països Catalans que respondrà breument una pregunta concreta.]

 

 

 

 

També han respost...