Skip to main content

També han respost...

Què celebrem el dissabte 7 de maig a Castelló?

| Respostes amb criteri

Enguany celebrem l’Any Joan Fuster, el centenari del naixement del principal pensador en llengua catalana de la segona meitat del segle XX.  Des del País Valencià, va animar la modernització del nacionalisme. I fa ara 40 anys, a més, va protagonitzar un famós discurs a l’Aplec que el 1982 ACPV va fer a Castelló de la Plana.

El dissabte 7 de maig ACPV torna a Castelló de la Plana per a celebrar l’Any Fuster, recordar aquell Aplec i, sobretot, proposar un nou impuls en el procés de reviscolament nacional del País Valencià. Hem trencat el bipartidisme espanyol, hem aconseguit una creixent col·laboració de TV3 i À Punt, la participació efectiva en l’Institut Ramon Llull, i fer créixer la consciència social sobre el dèficit fiscal i l’infrafinançament, el Corredor Mediterrani o el respecte als drets lingüístics dels valencianoparlants.

I ara volem fer noves passes endavant: revitalitzar la Federació Llull (que aplega ACPV, Òmnium i Obra Cultural Balear), incrementar la presència del català en l’ensenyament, millorar la protecció jurídica dels drets lingüístics, aconseguir la competència lingüística de l’administració, augmentar la nostra capacitat d’autogovern...

El 7 de maig ens alcem sobre els muscles de gegants –com ho foren Joan Fuster, Manuel Sanchis Guarner, Enric Valor, Ovidi Montllor, Isabel-Clara Simó... i tants d’altres- i posem les bases per a continuar avançant. Amb una jornada que és una invitació a sumar més voluntats per a un ambiciós programa de construcció nacional.

Som País Valencià. Som Acció Cultural.


Toni Gisbert (Alzira, 1967) secretari d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV)

[Cada setmana tindrem en aquest espai una veu de referència dels Països Catalans que respondrà breument una pregunta concreta.]

També han respost...