Skip to main content

També han respost...

Quin és el secret que fa que una ràdio local esdevingui de referència nacional?

| Respostes amb criteri
El secret no el sabem ni nosaltres. El que sí que podem constatar és que amb persevança i implicació es poden aconseguir tota mena de fites. Ràdio Vilablareix va néixer sense que ningú no en sabés gairebé res, més enllà dels veïns del poble, i gràcies a la priorització que hem fet de la música i la cultura catalana, hem acabat destacant-nos i posant el nostre municipi al mapa, com un punt de referència de tots els Països Catalans. A la nostra emissora tant s'hi pot sentir un grup de Girona com de qualsevol altra part del país, ja sigui de Mallorca, de l'Alguer, del País Valencià, etc, i combinem la música més actual amb cançons d'altres èpoques que molta gent vol continuar sentint.
 

Des del començament vam creure oportú diferenciar-nos de les emissores locals veïnes i vam observar que, malauradament, no n'hi havia cap que apostés de manera exclusiva per la música i la cultura catalana, de la qual nosaltres intentem ser un petit altaveu. Encara ens sobta que altres mitjans públics no s'hagin afegit a aquesta fórmula. Seria fantàstic que emissores locals d'arreu del país es decidissin a potenciar la música en català, com la cosa més normal del món, en lloc de lamentar-se tant pel retrocés de l'ús social del català.

S'ha demostrat que el projecte funciona i de quina manera. Internet i les xarxes socials ens han obert moltes finestres i oportunitats que ens han permès competir amb altres mitjans; mitjans que juguen a una altra lliga pel que fa als recursos. Ens hem convertit en l'emissora local catalana més seguida a Twitter amb més de 28.000 seguidors i, alhora, en un referent en el panorama radiofònic nacional, ja que pels nostres estudis contínuament hi passen i hi són entrevistades personalitats d'àmbits molt diversos: musical, lingüístic, interpretatiu, artístic, esportiu, polític...

El proper diumenge 13 de febrer, amb el lema de 'Ràdio i confiança' que proposa la UNESCO, celebrarem el Dia Mundial de la Ràdio. Sempre s'ha dit que és el mitjà més proper que existeix i de ben cert que és així. Us encoratgem doncs a seguir escoltant ràdio, i si pot ser en català, molt millor.

Salut i molta ràdio!

Didac Romagós Pagès (Vilablareix, 1986) @DidacRomagos, coordinador de Ràdio Vilablareix @rvilablareix que al Gironès i rodalia es pot escoltar al 107.5 FM i també per Internet a www.radiovilablareix.cat.

També han respost...