També han respost...

Per què ens cal reivindicar les Normes de Castelló?

| Respostes amb criteri

Les Normes de 1932 van ser signades a Castelló per nombrosos intel·lectuals del País Valencià de totes les ideologies polítiques i suposaven l'adopció de la normativa fabriana amb unes poques aportacions de caire dialectal. Són una fita en l'estandarització i normalització del català en tot el territori. Cal reivindicar-les com a símbol de la unitat de la llengua.

Commemorar-les és una manera de celebrar la nostra llengua fora del conflicte polític. Però també de reclamar avanços en la promoció de l'ús social del valencià i de la igualtat de drets real dels valencianoparlants.

Enguany reclamem retornar la celebració al lloc on es mereix: la Plaça Major de la nostra ciutat. Protestem per les ingerències judicials contra la protecció de les llengües cooficials, com les sentències sobre l'Oficina de Drets Lingüístics o la immersió a l'ensenyament. Animem la ciutadania a fer servir el valencià desacomplexadament i de manera habitual. Al carrer, en valencià! 11 de desembre, Castelló de la Plana.

Maria Nebot i Calduch (Castelló de la Plana, 1982) @nebot_maria és llicenciada en Filosofia, presidenta de Castelló per la Llengua i tècnica de gestió cultural a Escola Valenciana.

[Cada setmana tindrem en aquest espai una veu de referència dels Països Catalans que respondrà breument una pregunta concreta]

També han respost...

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos