També han respost...

Per què s’atura un projecte de servei públic com és un centre d’ensenyament en català a Perpinyà?

| Respostes amb criteri

Aquesta pregunta cal fer-la al municipi de Perpinyà, perquè per a nosaltres és del tot incomprensible. No entenem que hagin bloquejat el projecte de col·legi-liceu La Bressola que teníem previst obrir al Monestir de Santa Clara, al barri del Vernet, després de la quantitat de reunions i gestions fetes per fer possible la compra d’aquest espai.  

Per a qui no ho sàpiga, cal explicar que la Bressola és una xarxa d’escoles associatives que va obrir les portes el 16 de setembre de 1976 amb tan sols 7 alumnes. Ara, més de quaranta-cinc anys després, ja compta amb 1.050 nins i nines repartits en set escoles i un col·legi. L’objectiu de l’associació és la recuperació lingüística del català i de la cultura catalana a la Catalunya Nord a través del sistema d’immersió lingüística immersiva, que permet vehicular el català com a llengua d’ús, de socialització, una llengua compartida entre els alumnes i en plena naturalitat.


Des de la Bressola fa temps que treballem per la creació d’un segon col·legi i un primer liceu per donar resposta a la demanda d’educació secundària que necessita l’associació. Aquest projecte és la nostra absoluta prioritat i permetria oferir, per primera vegada a la Catalunya Nord, un ensenyament immersiu en català des de maternal fins a les portes de la universitat.

 
Per a nosaltres és absolutament incomprensible l’actitud dels responsables actuals del municipi, i hem convocat a totes les famílies dels nostres alumnes i antics alumnes, a tots els mestres, i a totes les persones que s’estimen la Bressola i la llengua catalana, a sortir al carrer per demanar públicament al municipi quin problema té amb La Bressola o amb l’ensenyament en català. La convocatòria és aquest dissabte 23 d’octubre a les 11 del matí a la plaça Catalunya de Perpinyà. Tothom hi serà benvingut, i qui ho desitgi també pot donar-hi suport adherint-se i signant aquest manifest de suport.

Eva Bertrana (Barcelona, 1964). @bertranaeva S'instal·la a la Catalunya Nord el 1984, on cursa la llicenciatura d'estudis catalans a la Universitat de Perpinyà i s'integra a  les escoles catalanes associatives La Bressola. D'ençà del 2012 n'és la directora general.

[Cada setmana tindrem en aquest espai una veu de referència dels Països Catalans que respondrà breument una pregunta concreta]

També han respost...

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos