També han respost...

Recuperem amb força la celebració del Nou d'Octubre?

| Respostes amb criteri

Les dates simbòliques tenen una força especial, és per això que les organitzacions internacionals s'esforcen a marcar dies al calendari per a potenciar un tema concret siga mediambiental, de lluita contra malalties, de reivindicació de drets civils ... Un dia que fa d'altaveu i posa el focus mediàtic en un aspecte. Ho tenim naturalitzat, tant com celebrar el nostre propi aniversari, el dia que totes les persones volem que siga especial, per celebrar que estem vius i tenim un futur al davant.

Una celebració que volem encara més remarcada quan la xifra és redona, quan canviem de dècada, veritat? Doncs en eixes estem a Acció Cultural del País Valencià, celebrant els nostres primers 50 anys i tot el recorregut fet des d'aquell Secretariat de l'Ensenyament que previsorament va preparar a un fum de mestres, abans de la transició, per a quan pogueren donar-se classes de català. Era l'any 71, el dictador encara vivia i un grup de gent coratjosa va decidir que el que no feren per ells mateixos no anava a fer-ho ningú. I tenien raó. I eixa ha estat sempre la força d'Acció, la de la gent que la conforma, que no es compadeix, que no viu de la nostàlgia, ni renúncia. Segur que en tots aquests anys hem comés errades, segur que hi ha decisions que no han agradat, però del que estic completament segura és que el País Valencià no seria sense el treball fet a pas de formiga per ACPV, que obrí camí a tantes altres entitats que també treballen per la llengua, la cultura i el país i amb qui treballem en xarxa.

I una bona mostra ho és la celebració del 9 d'octubre, on reivindiquem que som una nació, que seguim emprant el català i tenim una cultura que perviu malgrat els atacs supremacistes, i ho fem amb una gran manifestació convocada per entitats, partits i sindicats, tots units baix un mateix principi: no som la perifèria de ningú. El futur és nostre, fem camí.

Anna Oliver i Borràs (Carcaixent, 1972) @OBorrasAnna és advocada i presidenta d’Acció Cultural del País Valencià.

[Cada setmana tindrem en aquest espai una veu de referència dels Països Catalans que respondrà breument una pregunta concreta]

També han respost...

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos