També han respost...

Per què una Conferència Nacional Antirepressiva?

| Respostes amb criteri

La repressió de l’Estat espanyol contra l’independentisme com a expressió màxima del qüestionament del bloc històric dominant de l’Estat espanyol ha estat una constant en la història recent del nostre país. Una repressió que ha abraçat també  altres expressions de dissidència social i política.

Per a l’Estat espanyol la dissidència a combatre són determinades lluites que se centren en la reivindicació de drets col·lectius que són trepitjats de manera sistemàtica: estudiants, feminisme, sindicalistes, antifeixistes, etc. Una de les repressions més ferotges aplicada històricament per l’estat espanyol ha estat contra l’independentisme, amb l’evidència que moltes de les persones represaliades per ser independentistes som alhora estudiants, feministes, sindicalistes, antifeixistes, etc, cosa que ens fa doblement represaliats.

Res ens fa pensar que es pot esperar una solució política a un conflicte resolt atàvicament per la força. I és per això que aquesta constatació ens interpel·la a treballar conjuntament a l'hora de fer front a una resposta repressiva per part de l'estat que es preveu sense solució de continuïtat. És per avançar en aquest propòsit que es fa una crida a participar de la Conferència Nacional Antirepressiva a totes aquelles instàncies relacionades amb la lluita antirepressiva als Països Catalans.

Quins són els objectius de la conferència

  • Posar en comú les diferents iniciatives antirepressives existents actualment.
  • Construir un espai de coordinació, de bona comunicació i confiança entre els diferents àmbits antirepressius.
  • Treballar per fixar una estratègia comuna tant davant de la repressió de l’Estat espanyol com de l'acció de qualsevol altra administració.

La Conferència Nacional Antirepressiva tindrà lloc a la Universitat de Girona el dia 2 d’octubre (web: www.conferenciaantirepressiva.cat)

Ramon Piqué i Huerta (Montcada i Reixac, 1961). @rpiqueh Llicenciat en Història Moderna i Contemporània i doctor en Traducció i Interpretació. Va ser un dels represaliats a l'operació Garzon i és el president de l'Associació Memòria Contra la Tortura.

[Cada setmana tindrem en aquest espai una veu de referència dels Països Catalans que respondrà breument una pregunta concreta]

També han respost...

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos