Skip to main content

També han respost...

Miquel Saperas: ‘Què és la Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans?’

| Respostes amb criteri

Tal com s'explica al web de la Xarxa de Casals i Ateneus dels Països Catalans, aquesta plataforma neix per crear un espai de coordinació entre els diversos casals i ateneus d’arreu del país, per fer que la comunicació i la relació entre els projectes que hi ha al llarg i ample del país siguin més eficaces. Tot plegat sorgeix arran de diferents necessitats i motivacions. D’una banda, el fet de treballar en xarxa facilita la feina de gestionar els recursos i, alhora, permet un constant contacte entre casals i ateneus, del qual aquests es poden beneficiar de múltiples maneres, com és el cas de l’aspecte comunicatiu, en el sentit que permet optimitzar tasques com ara la difusió; o bé del fluid intercanvi d’experiències que això propicia, de què es nodreixen tots els projectes que en formen part.

Un dels principals intercanvis d’experiències els fem en el marc de les Trobades de Casals i Ateneus dels Països Catalans, que enguany arriben a la seva onzena edició i que celebrarem aquest cap de setmana a Reus.

En moments com ara, després d’unes eleccions que han propiciat el retorn dels governs del País Valencià i de les Illes en mans de les organitzacions espanyolistes més recalcitrants, es fa molt necessari reforçar tots i cadascun d’aquests Casals i d’incentivar-ne la creació de nous projectes. Volem convidar tothom a saber quins casals té a la vora i quins casals pot trobar i visitar quan viatja pel país, de Perpinyà a Alacant. I que la gent s’hi associï i participi en les activitats que s’organitzen.


Miquel Saperas 1Miquel Saperas Tuset (Cornudella de Montsant, 1974). @miquelsaperas Dissenyador i gestor de projectes web. Responsable de la Taverna del Casal Desperta Ferro de Reus (@TavernaDPF).

També han respost...