Skip to main content

També han respost...

Marta Lloret: ‘Què podem fer per salvar les masies?’

| Respostes amb criteri

M'agradaria pensar que hi ha alguna manera d'aturar la pèrdua del llegat de les masies. De solucions n'hi ha, tot i que fa falta una voluntat ferma de valorar-les, tant en l’àmbit institucional com particular.

Qui té la clau per fer-ho són les mateixes institucions, que actualment continuen sent poc conscients de la importància que tenen les cases de pagès i de la solució que tindria de retruc el foment d'aquesta forma de vida. Parlem de patrimoni cultural, però també de sobirania alimentària, de gestió de la terra i dels boscos, de sostenibilitat, i d'un llarg etcètera de beneficis que aporten al país.

També com a ciutadans tenim la possibilitat de fer petits canvis que poden ajudar a mantenir-les, que van des del que comprem i a qui ho fem fins a qui votem perquè faci possible aquest canvi.


Marta Lloret 3 Marta Lloret Blackburn (la Garriga, 1982). Treballa en la documentació de patrimoni cultural a Antequem i és directora de la Fundació Mas i Terra i impulsora del projecte Masiaire. Des de l’any 2019 comparteix fotografies de les masies que documenta a les xarxes socials, sota el nom de La Caçadora de Masies. i ha escrit el llibre ‘La caçadora de masies’. (Instagram: @lloret.m.b i Twitter: @martamasies)

També han respost...