Skip to main content

També han respost...

Eva Bosch: 'Oi que és més fàcil del que ens pensem mantenir el català sempre, a tot arreu i amb tothom?'

| Respostes amb criteri

A vegades em faig aquestes i altres preguntes, per què la gent acostuma a dirigir-se algú en castellà i no en català, quan és un desconegut?, per què donem per sabut que algú no entén el català, per al seu aspecte?, per què quan una persona està intentant parlar en català, encara que li costi, se li canvia de llengua?

Això és el que es fomenta des de col·lectius i entitats com la CALMantinc el català, Plataforma per la Llengua... que recomanen mantenir el català a tots els llocs i amb tothom. La nostra llengua és la nostra identitat com a poble i tenim el dret i deure d'utilitzar-la en tots els àmbits de la vida i amb totes les persones.

Això, és possible?, sí, és més fàcil del que ens pensem!
Com?, doncs fent un gest molt senzill, parlar-lo.


Parlar amb tothom i a tot arreu, aquesta és la forma més desacomplexada i senzilla que hi ha per mantenir el català, utilitzar-lo amb tota naturalitat, animar i ajudar a la gent que el vol parlar i té vergonya o no en sap.

Recomano la lectura d'aquest decàleg, que diu coses molt evidents i demostra que mantenir el català sempre, a tot arreu i amb tothom, és més fàcil del que ens pensem. Només cal que ho fem!


Eva Bosch 2Eva Bosch i Gibert (Barcelona, 1971). Ha participat com a voluntària en programes com el Voluntariat per la llengua, amb l'objectiu d'incrementar l'ús social del català.

També han respost...