Skip to main content

També han respost...

Moisès Vizcaino: 'Per què és tan necessari un diari digital com La Veu del País Valencià?'

| Respostes amb criteri

Fa 10 anys, des de 2013, que editem mitjans digitals 100% en català al País Valencià. Per conviccions.

Diari La Veu del País Valencià https://www.diarilaveu.cat/ és tan necessari per quatre raons fonamentals:

1a.- Per a oferir als lectors de premsa digital en català un diari en clau valenciana, elaborat des del País Valencià, que relate l’actualitat valenciana, done veu a opinadors i col·lectius del país, i contribuïsca al progrés, la dignitat i l’equitat social.

2a.- Per a assolir la igualtat lingüística de la llengua catalana, anomenada valencià en l’Estatut d’Autonomia del País Valencià, en el sistema comunicatiu valencià encara ara, en 2023, majoritàriament publicat en castellà, provincial, hispanocèntric i majoritàriament en mans d’empreses espanyoles amb seus fora del territori valencià.

3a.- Per a ajudar a bastir l’Espai de Comunicació del Català de tot l’àmbit lingüístic, aportant des del País Valencià mitjans publicats en llengua pròpia. Junt amb la reciprocitat dels mitjans de comunicació públics, proposem construir el corredor mediàtic català-valencià-balears entre mitjans de propietat privada.

4a.- Per últim, és necessari per a contribuir a vertebrar el valencianisme mediàtic, com a espai comú dels mitjans de comunicació valencians amb consciència de país i editats cent per cent en català.

Nosaltres, La Veu del País Valencià, continuem gràcies als lectors agermanats que ens donen suport https://agermanatalaveu.com/ i als anunciants públics i privats que confien en el periodisme de país.


Moises Vizcaino 2 Moisès Vizcaino i Garrido (Castelló - Ribera Alta, 1968). @MoisesVizcaino_  Advocat i activista cultural. Fundador de La Veu del País Valencià i editor de Diari La Veu PV i La Veu dels Llibres

 

També han respost...