El president Torra es manifesta a Perpinyà per refer la unitat nacional

| Activitats

El president Torra va participar en la manifestació que es va fer a Perpinyà el dissabte 5 de novembre a la tarda. Aquesta manifestació unitària es convoca amb motiu de la commemoració del Tractat dels Pirineus, que es va signar el 7 de novembre de 1659 i que va significar l’esquarterament de Catalunya, motiu pel qual el 7 de Novembre és la Diada de Catalunya Nord.

El president va fer la manifestació al costat de la presidenta del Parlament Laura Borràs, i va tenir ocasió de saludar i enraonar amb molts manifestats vinguts d’arreu del país, tant de les comarques del nord, com de la resta de la Nació Catalana.

Dues de les reivindicacions que han marcat la manifestació d’enguany, han estat el suport als ajuntaments que han estat recriminats per la prefectura dels Pirineus Orientals que vol impedir que es normalitzi el fet que la gent pugui expressar-se en català als plens municipals, com ha passat en poblacions com Elna o els Banys d’Arles, que van canviar els respectius reglaments per a permetre fer les intervencions en llengua catalana. I l’altre tema més reivindicat ha estat la denúncia del tancament dels passos transfronterers que encara perdura, principalment al coll de Banyuls.

20221105 cartell manifestaci Perpiny

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos