L'Homenatge nacional a Patrícia Gabancho, el reconeixement a una persona extraordinària

| Activitats

El dia 8 de setembre es va celebrar a Girona un homenatge a l’escriptora i periodista Patrícia Gabancho, amb motiu del 5è aniversari de la seva mort. En aquest homenatge, organitzat per l’Oficina del president Torra, hi van intervenir diverses persones que havien coincidit amb Patrícia Gabancho al llarg de la seva trajectòria.

L’acte es va celebrar a l’Auditori Josep Irla, que es va omplir de gent per a l’ocasió, i fou conduït pel periodista Germà Capdevila, que va donar pas als diversos parlaments previstos. El primer a intervenir fou l'expresident de l'Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, que havia fet equip amb Patrícia Gabancho com a vicepresidenta de l’entitat. La segona intervenció fou la de l’actual presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Dolors Feliu, recordant que Patrícia Gabancho va estar molt compromesa amb l’ANC des dels seus inicis. Gabancho també havia estat membre del Consell Consultiu de la Plataforma per la Llengua, i és per aquest motiu que també hi va intervenir la directora d’aquesta entitat, Rut Carandell, tot i que ho va haver de fer virtualment perquè estava confinada per culpa de la Covid. Una altra intervenció que també es va haver d’emetre enregistrada, fou la de la MHP Laura Borràs, que es va excusar per poder assistir a l’acte de lliurament de les Medalles d’Honor del Parlament. Finalment va cloure l’acte el president Torra.

Totes les intervencions van destacar la manera de fer i de ser de Patrícia Gabancho, la seva integritat com a persona i la seva integració tan exemplar envers la catalanitat, tal com es pot veure en l’enregistrament de l’acte. Els forts aplaudiments del públic foren una bona mostra de reconeixement a la figura i l’obra de Patrícia Gabancho.

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos