El president Torra participa en un homenatge a Eduard Toldrà a Cantallops

| Activitats

El dissabte 11 de juny el president Quim Torra va participar en els actes d’homenatge al compositor Eduard Toldrà que, amb motiu del 60è aniversari de la seva mort, va organitzar el celler Vinyes dels Aspres a Cantallops. Precisament les instal·lacions del celler són al mas Can Batlle, que era la casa pairal de l’esposa d’Eudard Toldrà, Maria Sobrepera, i on passaven els estius. És evident que aquestes estades de Toldrà a Cantallops van ser molt inspiradores per a moltes peces de l’artista. És per això que el poble de Cantallops i el celler Vinyes dels Aspres tenen aquest vincle especial amb la figura i l’obra d’Eduard Toldrà i la seva família.

El president Torra, com a persona amant del noucentisme en general i, especialment, del noucentisme musical, fou convidat a intervenir en aquesta jornada dedicada a l’insigne músic. Segons paraules del president Torra “Per a mi Toldrà és a la música el que Ramon Casas a la pintura, Josep Llimona a l’escultura o Gaudí a l’arquitectura. Representen l’art que a mi em transmet les arrels de la nostra terra i, alhora, un esperit universal”. El president també va convidar tothom a trobar estones per gaudir de l'òpera El Giravolt de maig i d'altres obres de Toldrà.

A part de visitar les instal·lacions del celler, el president va participar en la presentació del nou llibre Giravoltant el maig (Dinsic, 2022), que va anar a càrrec de l’autor Manel Capdevila Font i del musicògraf Albert Ferrer Flamarich. Aquesta presentació prenia uns significació especial pel fet de fer-se al voltant de la taula de pedra del bosc de Can Cases, que és el mateix espai on el compositor s’havia inspirat per a compondre aquesta obra operística i tantes d'altres. Posteriorment tots els assistents van poder gaudir d'un concert de piano i violí a càrrec d’Anna Cassú i Eszler Schütz, que van interpretar diverses peces entre les quals tres sonets de Toldrà.

20220611 Toldr Cantallops

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos