“És una causa general contra l’independentisme; cal reprendre la iniciativa. La independència és més urgent que mai”

| Activitats

Avui s’ha fet pública la sentència de l’Audiència de Barcelona contra el 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra i Pla, que el condemna a vuit mesos de multa (24.000 euros) i quinze mesos d’inhabilitació per no haver retirat la pancarta per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats a instància del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) que obeïa una exigència d’una entitat unionista. Amb aquesta sentència de la magistrada Diana Marcelo Martín, es constata que la justícia espanyola és una justícia de part, que discrimina els independentistes i que no s’aplica en igualtat de condicions per a tots els polítics. “De pancartes amb contingut polític n’hi ha hagut sempre, n’hi ha avui al mateix lloc on hi havia la que es va ordenar retirar i n’hi haurà sempre més. La sentència d’avui no és més que una baula de la cadena repressiva d’Espanya per evitar l’exercici democràtic i la llibertat d’expressió a Catalunya”, afirma el president Torra.

En el judici que es va celebrar el 17 de març a la Ciutat de la Justícia, els advocats Gonzalo Boye i Isabel Elbal, en representació de Quim Torra, que no va acudir a la vista oral, van deixar en evidència la fal·làcia dels arguments sobre l’ús i neutralitat de l’espai públic i el fet que limitar-lo és una vulneració del dret de la llibertat d’expressió i representació, així com de l’exercici dels drets polítics. A més, es va recordar que el Consell d’Europa havia exigit que s’acabessin els processos i persecucions contra els polítics per la seva defensa de la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Aquest dictamen del Consell d’Europa va ser titllat per la fiscal —que representa l’estat espanyol al judici— com un fet anecdòtic.

El president Quim Torra considera que "vivim atrapats en la lògica autonomista de reacció i defensa". I que "fins que no tornem a prendre el rumb cap a la independència estem condemnats a la repressió, les sentències humiliants sobre el català a l’escola, la persecució d’activistes contra el seu dret de manifestació i, encara pitjor, a una pugna de partits per les molles del poder autonòmic que no està a l’alçada d’una ciutadania que va fer possible el Primer d’Octubre i que va posar els seus cossos contra la barbàrie violenta d’Espanya".

La defensa de Quim Torra presentarà els corresponents recursos en contra d’una sentència que ja estava dictada abans de començar la causa. Quim Torra considera que: “És una sentència induïda per l’afany de venjança dels jutges que actuen com a braç polític de l’estat espanyol a Catalunya. Allà on no arriben amb les urnes, hi arriben amb els aparells de l’estat, contra tot sentit i rigor democràtic. No és cap novetat. Tan sols pot servir com una lliçó més que a Espanya no hi tenim res a fer. Que el govern espanyol ens espia, ens condemna, ens enganya, ens ofega econòmicament i ens persegueix. I per tant, no hi ha taules de diàleg possibles si no hi ha un reconeixement de la voluntat democràtica expressada en el referèndum del Primer d’Octubre i que no es pot donar cap estabilitat a qui t’ha estat espiant i continua perseguint independentistes pel fet de ser-ho.”

“No es garanteixen els drets fonamentals als independentistes a l’estat espanyol, és una causa general contra l’independentisme; cal reprendre la iniciativa. La independència és més urgent que mai”, afirma el president Quim Torra. I afegeix: “Anirem a Europa a defensar el meu cas. Però el més important és recuperar el rumb cap a la independència. Posar fites al calendari, avançar i prendre la iniciativa. Sense tot això, estem condemnats a defensar-nos sense cap garantia de victòria perquè Espanya juga amb les cartes marcades i la justícia al seu costat. La independència és l’únic camí.”

Girona, 11 de maig de 2022

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos