El president Quim Torra demana al Govern que no torni a acotar el cap davant la imposició del castellà a les escoles

| Activitats

Davant la instrucció del Tribunal Superior de Justícia (TSJC) a la Generalitat de Catalunya per a la imposició d’un 25% de castellà a les escoles, el president Quim Torra i Pla demana al Govern presidit per Pere Aragonès que no es torni a acotar el cap i que es protegeixi de manera dràstica la comunitat educativa. La reforma de la llei de política lingüística obrint una via d’aigua per a l’entrada del castellà com a llengua vehicular a les escoles s’ha demostrat que no és cap blindatge de la immersió en català. Per això, cal retornar a la concreció d’un programa independentista i evitar de l’única manera possible les ingerències contràries a la voluntat majoritària i democràtica dels catalans.

En un missatge a les xarxes socials, Quim Torra ha dit: ‘Acotar el cap mai no és una bona opció davant les imposicions de l’estat espanyol. El ‘mentrestant’ és el camí de la desfeta. Cal tornar a l’objectiu de la independència. O avancem o caiem.’ En aquest sentit, el 131è president de la Generalitat de Catalunya, inhabilitat per no haver cursat la instrucció de retirada de totes les pancartes i símbols per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats de tots els edificis de l’administració catalana, demana als partits de la majoria independentista un consens per retornar al camí de la independència. Amb un programa concret, amb objectius i calendaris reals, que impliquin un nou cicle de mobilització i una desobediència col·lectiva i permanent que ja no tingui retorn a l’autonomisme.

La llengua és la columna vertebral de la identitat i del poble de Catalunya. I això és una cosa que l’estat espanyol, així com el francès, han demostrat saber des de fa segles. I per això s’han esforçat de manera evident amb imposicions, prohibicions, lleis i edictes diversos per a fer-la recular amb l’objectiu de fer-la desaparèixer. El català només ens té als catalans per a defensar-lo, per fer-ne una llengua de futur, una llengua viva. I el Govern de la Generalitat té la màxima responsabilitat a l’hora de protegir-la en el sistema educatiu. Cal una actuació decidida i sense cercar pedaços que ja s’ha demostrat que no funcionen.

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos