Es fa manifesta la defensa del català a l'escola

| Activitats

El dilluns 25 d'abril el president Quim Torra va assistir a l'acte de presentació del manifest Defensem el català a l'escola, que es va dur a terme al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. El manifest exigeix que s'aturi la proposta de modificació de la llei de polítlica lingüística que diversos partits polítics van presentar al Parlament de Catalunya.

El manifest, que ja ha rebut l'adhesió de més de 200 personalitats molt diverses i representatives de la societat catalana, apel·la a la responsabilitat individual i a la consciència lingüística i democràtica de tots els integrants dels grups parlamentaris i els reclama:

  1. Que votin en contra de la proposició de modificació legislativa, una modificació que tindria uns efectes molt perjudicials per a la normalització de la llengua catalana. 
  2. Que reforcin i assegurin el català com a llengua del sistema educatiu, com també l’occità a l’Aran.
  3. Que garanteixin la no discriminació dels alumnes en el seu accés al coneixement i a l’ús del català, sense limitacions de cap mena.
  4. Que col·laborin amb les institucions dels altres territoris de llengua catalana per tal d’optimitzar recursos i aplegar esforços en una planificació lingüística coordinada que faci del català l’idioma públic comú i de cohesió de la societat.
  5. Que fomentin el català a l’escola fent-lo útil, necessari i atractiu també fora dels centres educatius, per exemple, forçant millores significatives en la nova llei audiovisual i fent complir les lleis que protegeixen el català.

20220425 actecatalUPF

(La fotografia que il·lustra aquest escrit és de l'Agència Catalana de Notícies)

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos