El president Quim Torra ja ha complert la inhabilitació per haver defensat la llibertat d’expressió durant el seu mandat

| Activitats
El 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra i Pla, va complir el dilluns 3 de gener la pena d’inhabilitació a què fou condemnat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per haver-se negat a donar instruccions per a la retirada de les pancartes i símbols dels edificis de titularitat pública a instàncies de la Junta Electoral espanyola. La defensa de la llibertat d’expressió, en aquest cas per a denunciar la persecució política i la repressió contra presos i exiliats, li va costar la presidència de la Generalitat i la retirada de l’acta de diputat al Parlament de Catalunya.
 
El període d’inhabilitació per a l’exercici de càrrecs públics va ser definit en una interlocutòria del TSJC per la qual es computava també de manera ponderada el període que se li va retirar l’acta de diputat entre el 27 de gener de 2020 (quan el president Roger Torrent li va desactivar el sistema de votació del seu escó parlamentari) fins el 28 de setembre del mateix any (quan es va produir la sentència ferma al Tribunal Suprem). Per cada tres dies transcorreguts entre aquestes dues dates es reduïa un dia del període d’inhabilitació. És aplicant aquest còmput a la inhabilitació d’un any i sis mesos que es va assenyalar el dia 3 de gener d’enguany com el dia de finalització de la condemna.
 
En una entrevista a TVC el dimarts 11 de gener, el president ha fet valoracions d’aquesta finalització de la pena imposada i ha parlat també de la situació política que viu el país, atrapat en una lògica autonomista i amb una aposta per una taula de diàleg inexistent que no té cap possibilitat d’aportar avenços cap a la independència. El president Torra confia que torni a ser la ciutadania organitzada qui, com ja va passar abans del període entre el 2015 i el 2017, encarrili els partits polítics en la via independentista. És per això que demana que es concretin terminis i programes concrets per a culminar la creació d’una República Catalana lliure i democràtica. En aquest sentit, el president Torra estarà sempre a disposició d’aquells que vulguin concretar passes endavant i estiguin disposats a arribar fins al final en aquest propòsit.
 

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos