Skip to main content

Adhesió a l’acte d’homenatge al poeta Jacint Verdaguer

| Activitats

El diumenge, 13 de juny al migdia es va celebrar un acte en commemoració del 119è aniversari del traspàs de Jacint Verdaguer. Aquesta acte, davant la tomba del poeta al Cementiri de Montjuïc de Barcelona,  l’organitza cada any l’associació Indrets del Record, i va comptar amb diverses intervencions musicals, parlaments i ofrenes florals de representants d’institucions i entitats com l’Ajuntament i dels Amics de Verdaguer de Folgueroles, entre d’altres.

Cal destacar la intervenció dels escriptors Àlvar Valls i Roser Carol, que van parlar de la novel·la, cronologia i bibliografia verdagueriana, i també la intervenció de Joan Vilamala, vicepresident d’Amics de Verdaguer de Folgueroles, que presentà fragments del poema “La pomerola”, de Verdaguer.

El president Quim Torra i Pla, que ja havia acceptat presidir aquest acte l’any anterior, a causa de les seves obligacions davant la pandèmia, va delegar l’assistència en la consellera de Cultura. I enguany, que també havia estat convidat a participar-hi, a última hora no hi va poder assistir, però sí que va voler adreçar unes paraules per escrits als assistents i a la principal organitzadora i dinamitzadora de l’acte, la senyora Teresa Clota, que es va llegir per a cloure l’acte, i que podem recuperar gràcies al següent enregistrament.