Skip to main content

El president Quim Torra participa a la marxa Nord per commemorar el Primer d'Octubre

| Activitats

El dissabte 2 d’octubre, el 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra i Pla, va participar a la marxa organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana de Sant Julià de Ramis a Aiguaviva, sota el lema "1-O, lluitem i guanyem la independència". El president Quim Torra s'afegí a la convocatòria per commemorar el 4rt aniversari del Referèndum del Primer d’Octubre i reivindicar que cal tornar a posar rumb cap a la independència sense més demora. El president Torra va fer tota la marxa a peu, amb un recorregut d'uns 14 quilòmetres. La marxa va començar a les vuit del matí a Sant Julià de Ramis i després de passar per Sarrià de Ter, Girona i Vilablareix, va arribar a Aiguaviva cap a la una del migdia. Es calcula que hi van participar més de 7.000 persones.

Molts dels assistents es van acostar a saludar i conversar amb el president Quim Torra. A l'arribada a Aiguavia el president va atendre els mitjans, i va fer declaracions com les que va recollir Vilaweb: "Torra veu interessant la proposta de referèndum de la CUP i exigeix una data i un pla al govern". Posteriorment, durant l'acte polític que es va celebrar a l'arribada de la marxa a Aiguaviva, en el que hi van participar represaliats com la Carme Renedo i en Jordi Pesarrodona, el president també va rebre una forta ovació, com a mostra de suport i d'agraïment per part de la resta de participants.

A part d'aquesta marxa Nord, l'ANC n'havia convocat dues més que fèien un recorregut entre Fraga i Lleida (marxa Ponent), i una altra entre Vinaròs i la Ràpita (marxa Centre), que també van comptar amb una important participació.

20211002 MarxaNord