Poetes i músics reten homenatge al president Torra al Castell de Miravet

| Activitats

Aquest dissabte 4 de setembre a les sis de la tarda, més d’un centenar de persones es van aplegar al Castell de Miravet per acompanyar Poetes i Músics per la República en un sentit i reivindicatiu homenatge al Molt Honorable President Quim Torra i Pla, quan falten poques setmanes per l’aniversari de la seva inhabilitació per desobediència. A l’esplanada del castell i sota un vent persistent, l’entitat que aplega personalitats de la poesia i la música del nostre país van recitar i cantar en un reconeixement públic al compromís i la determinació del president Torra durant el seu mandat al capdavant de la Generalitat de Catalunya.

jaume arnella miravetEntre els participants, músics com Jaume Arnella, Xavier Baró, Gorka Knorr, Èric Vinaixa, Ferran Martínez i Antoni Oró, i poetes i personalitats com Elena de la Cruz, Antoni Strubell, Montse Pellicer, Teresa Tarrida, Carles M. Sanuy, Jordi Prenafeta, Montse Assens, Eduard Casas i Francesc de Dalmases, introduïts per Carles Duarte, van anar oferint les notes musicals i poètiques, però també els seus testimonis personals. L’acte, que va durar unes dues hores, va ser molt celebrat amb aplaudiments constants dels assistents. L’aforament previst inicialment a l’interior de l’església del castell va quedar desbordat i, per aquest motiu, l’acte es va acabar fent al pati, en un espai històric incomparable. L’alcalde de Miravet, el senyor Antonio Llambrich, va obrir l’acte amb una benvinguda i amb el lliurament d’un present al president Torra.

El president Torra, per tancar l’acte, va adreçar unes paraules als assistents i un agraïment sincer i sentit als organitzadors de l’acte i a tots els participants. Torra va parlar de la situació actual del camí cap a la independència, de la cultura, la música i la poesia com a eines de compromís, i va fer esment a Roc Llop, mestre i anarquista que va viure presó, exili i internament al camp de concentració de Mauthausen-Gusen, i que és fill de Miravet. Amb el seu testimoni, va cloure un acte que va acabar amb el Cant dels Segadors i un record ben viu de compromís, servei al país i cultura viva.

4setembre mirabet

Ací podeu veure la intervenció del president Torra al final de l'acte:

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos