Acte d’homenatge al president Barrera

| Activitats

El 131 president de la Generalitat Quim Torra, convoca per al dijous 9 de setembre, un acte d’homenatge al president Heribert Barrera amb motiu del 10è aniversari de la seva mort.

El dia 27 d’agost, coincidint amb la data exacta del traspàs del president Barrera i amb l'objectiu fer un reconeixement públic, Quim Torra va publicar l’article ‘Vuit punts per a complir el projecte del president Barrera’, en el qual també anunciava la convocatòria d’un acte d’homenatge. Aquest acte, que se celebrarà a l’Auditori Josep Irla de l’edifici de la Generalitat a Girona, començarà a les 6 de la tarda i ja té confirmada la participació de diverses personalitats, algunes de les quals hi intervindran mitjançant un missatge enregistrat davant la dificultat de poder-ho fer presencialment.

L'acte comptarà amb la intervenció de la Molt Honorable presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, del Molt Honorable president Carles Puigdemont, i la lectura d'un text d'Isona Passola, presidenta de l’Ateneu Barcelonès. La participació de Laura Borràs i d'Isona Passola és molt significativa perquè l’homenatjat també havia estat president de totes dues institucions, del Parlament de Catalunya durant el període del 1980 al 1984, i de l’Ateneu Barcelonès del 1989 al 1997.

Per altra banda, a l’homenatge també hi intervindrà la Sra. M. Carme Carmona, presidenta de l’Associació d’Amics d’Heribert Barrera, entre els socis de la qual hi figuren la vídua del president Barrera, la Sra. Cori Pellicer, com a sòcia honorífica, i també en són socis d’honor els presidents de la Generalitat o del Parlament, Jordi Pujol, Joan Rigol, Artur Mas, Núria de Gispert, Carles Puigdemont i Quim Torra. L’acte també comptarà amb la intervenció de l’històric militant independentista i membre del Grup d’Historiadors Jaume Compte, Agustí Barrera, que fou redactor de la secció de ciències de la Gran Enciclopèdia Catalana, etapa en la qual va coincidir amb Heribert Barrera. La diversitat dels ponents garanteix que es pugui recordar Heribert Barrera tant des de la vessant com a polític, com a acadèmic i com a persona.

L’acte és organitzat per l’Oficina del president Torra, amb la col·laboració de la Fundació Llibreria Les Voltes, l’Associació d’Amics d’Heribert Barrera, el Grup d’Historiadors Jaume Compte, i amb l’adhesió de l’Ateneu Barcelonès. Les persones interessades a assistir-hi, cal que facin la reserva mitjançant aquest formulari; les places es confirmaran per ordre d'inscripció. L’acte també es podrà seguir en directe mitjançant el web www.presidenttorra.cat , i posteriorment l’enregistrament romandrà a l’abast de tothom a Internet.

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos