Skip to main content

Santa Coloma de Farners concedeix la distinció de fill adoptiu al president Quim Torra en un acte amb la participació de la presidenta Laura Borràs

| Activitats

Dissabte 15 de maig de 2021, a les 11 del matí, es farà a l’Auditori Municipal de Santa Coloma de Farners l’acte institucional amb què l’Ajuntament concedirà la distinció de Fill Adoptiu de Santa Coloma de Farners al Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, senyor Quim Torra i Pla.

L’acte comptarà amb la participació de la Molt Honorable Presidenta del Parlament de Catalunya, senyora Laura Borràs, i la Il·lustríssima Senyora Susagna Riera, alcaldessa de Santa Coloma de Farners. Han confirmat la seva assistència diputats i diputades representants del Parlament de Catalunya i de la Diputació de Girona; el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; i bona part dels alcaldes i alcaldesses de la comarca de La Selva; a més dels regidors i regidores del consistori local, així com representants de les entitats de Santa Coloma de Farners.

L’acte tindrà diversos parlaments amb la benvinguda de l’alcaldessa, la glosa de la presidenta del Parlament i les paraules d’agraïment del president Torra. I comptarà també amb unes notes musicals a càrrec del tenor Jordi Cortada.

L’aforament serà obert als veïns i veïnes, però limitat, d’acord amb els protocols sanitaris. Tanmateix, l’esdeveniment es retransmetrà en directe a través de les plataformes YouTube i Facebook de la corporació municipal.

La proposta de lliurar la distinció de Fill Adoptiu al 131è president de la Generalitat de Catalunya va ser aprovada favorablement en la sessió plenària celebrada el 21 de desembre de 2020, pel resultat de 15 vots a favor dels 17 totals. Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, Independents de la Selva i la CUP van votar-hi a favor, mentre que el Partit Socialista ho va fer en contra.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners exposa així les raons d’aquesta distinció: “La presidència de la Generalitat de Quim Torra ha donat a conèixer Santa Coloma de Farners amb escreix i, també, ha estat la més alta distinció i responsabilitat que hagi ostentat mai una persona vinculada a la nostra ciutat. Com a president de Catalunya, no ha amagat mai els seus orígens, ben al contrari, els ha donat a conèixer de múltiples maneres, tant a les xarxes socials com participant en diversos actes i activitats que s'han dut a terme a la capital de La Selva.”

Girona, 14 de maig de 2021