Perilla l’existència del català si no reaccionem? En parlarem el dia 27 d'abril

| Activitats

El 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha organitzat una taula rodona per promoure la reflexió i exposar les actuacions que cal que emprenguin els ciutadans, la societat civil i les institucions catalanes per garantir el futur de la llengua. A partir de la pregunta ‘Perilla l’existència del català si no reaccionem?’, s’han convidat quatre experts a reflexionar i exposar propostes per a revertir la tendència negativa actual de la llengua arreu dels Països Catalans.

Aquesta sessió se celebrarà de manera virtual el dimarts 27 d’abril a les 6 de la tarda, i es podrà seguir en directe mitjançant la pàgina web www.presidenttorra.cat i el canal de Youtube del president Torra https://www.youtube.com/presidentquimtorra.

https://www.youtube.com/watch?v=V6TE24w_344

La jornada comptarà amb les aportacions dels següents sociolingüistes i dinamitzadors lingüístics.

-Jordi Badia (lingüista i cap d'estil de VilaWeb)

-Elena Gual (directora de l'Escola Arrels-Vernet de Perpinyà)

-Bernat Joan (catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes)

-Mireia Plana (vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua)

A cadascun d’aquests ponents se’ls demanarà que exposin les mesures que consideren prioritàries per garantir el futur de la llengua, tant si són mesures que haurien de prendre les administracions, com si són compromisos que ha de prendre la ciutadania.

El president també vol recordar que durant aquest mes d’abril s’ha compromès a difondre missatges sensibilitzadors sobre l’ús del català, des del seu perfil de l’Instagram https://www.instagram.com/quimtorra/, que compta amb més de 112 mil seguidors. El president ha fet una tria de frases de diversos referents com Ramon Barnils, Mercè Rodoreda, Enric Valor, Aina Moll, Joan Solà, Muriel Casals, Pompeu Fabra, Carme Junyent, Francesc Ferrer, etc.

També des del canal de Twitter https://twitter.com/QuimTorraiPla s’han destacat iniciatives al servei de la llengua com Youtubers.cat, Amical Wikimedia, o la campanya ‘No em canviïs de llengua’, i entitats com la Coordinadora d’Associacions per la Llengua o Llengua Nacional.

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos