El president Quim Torra vol fomentar la conscienciació ambiental amb la jornada ‘Veus de la terra’

| Activitats

El 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha organitzat una jornada per promoure la reflexió per donar a conèixer els principals reptes del debat ecologista, com ho és el model energètic, les actuacions davant el fenomen del canvi climàtic, la sobirania alimentària i el foment d’un consum sostenible, etc. El president insisteix en el seu clam ‘per Catalunya i per la vida’ perquè considera que tot el que ha comportat aquest any de pandèmia, ha de fer reflexionar al conjunt de la societat sobre els canvis que convenen per garantir un futur més habitable i sostenible.

Aquesta sessió se celebrarà de manera virtual el dissabte 20 de març a les 10 del matí, i es podrà seguir en directe mitjançant la pàgina web www.presidenttorra.cat, i pel canal de Youtube del president Torra. La jornada comptarà amb les aportacions dels següents experts que treballen per la preservació del medi des d’àmbits diversos:

-Marc Vilahur, secretari de la Xarxa per a la Conservació de la Natura.

-Marta Ball-llosera, ambientòloga i membre de la IAEDEN - Salvem l’Empordà.

-Xavi Curto, portaveu de la Taula de Consens pel Delta.

-Marta Doncel membre de l’equip tècnic de Som Energia.

-Marc Talavera, president del Col·lectiu Eixarcolant.

-Carles Vicente, responsable de temes mediambientals d’Unió de Pagesos.

-Jordi Navarro, activista ecologista i autor del llibre ‘República i ecologia’.

Cadascun d’aquests ponents se’ls demanarà la seva opinió sobre si consideren que s’ha millorat o empitjorat en la gestió de l’entorn al llarg dels darrers 10 anys, i podran explicar els seus principals desafiaments i exposar les decisions concretes que consideren que haurien de prendre les administracions.

En el marc d’aquesta sessió, també es farà una presentació del projecte educatiu ‘La veu de la Terra’ http://laveudelaterra.cat/ que, mitjançant la música i les cançons, ofereix una mirada artística i educativa per aprendre a respectar i valorar la terra. Aquest projecte està impulsat conjuntament entre el Petit Taller de Cançons i el Camp d’Aprenentatge Pau Casals del Departament d’Educació.

El president també vol recordar que durant aquest mes de març ha posat el seu perfil de l’Instagram, que compta amb més de 112 mil seguidors, a disposició de les entitats que treballen per la preservació del medi, perquè hi puguin fer difusió de la seva activitat o objectius, i fer-los arribar al màxim de gent. Per participar-hi, les entitats interessades, només han de crear una publicació en el format d’història, i mencionar-hi el perfil del president.

 

Nota: a continuació us ofereim l'enllaç a la conferència, que va quedar enregistrada. S'ha de disculpar la presència del representant de la Unió de Pagesos, que a última hora no hi va poder participar. 

 

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos