President Torra: 'Demano que es posi damunt la taula un confinament domiciliari i la restricció absoluta de la mobilitat fora dels serveis essencials'

| Activitats

Comunicat del President Torra davant de la gravíssima evolució de la pandèmia de la Covid-19

Les dades de contagis, afectacions, hospitalitzacions i víctimes mortals de la tercera onada de la pandèmia de la COVID-19 ens obliguen a prendre mesures dràstiques i contundents sense més demora. L’increment de les corbes de contagi és exponencial i no es pot esperar ni un dia més a restringir al màxim la mobilitat de la població per protegir-ne la salut i la vida. Sóc conscient, per la meva experiència al capdavant de la gestió de la pandèmia al Govern de Catalunya fins que vaig ser inhabilitat, que cal avançar-se sempre amb les mesures més valentes i severes per frenar realment una expansió com l’actual.

No hi ha interessos econòmics que valguin davant de la vida i la salut dels nostres conciutadans. I encara val menys el càlcul d’un ministre del Govern espanyol que està més pendent de la cursa electoral que no pas de prendre les decisions necessàries o de permetre que el Govern de Catalunya les pugui prendre. Ara no és moment de distreure’s amb curses i batalles electoralistes com no ho va ser durant la primera onada, que ens va impedir tancar la legislatura com jo mateix havia anunciat. Qualsevol actitud i voluntat que no sigui ara la de protegir els nostres ciutadans de la pandèmia és un error gravíssim.

És per tot això que demano als governs i als partits que posin damunt la taula, i n’analitzin la conveniència, un confinament domiciliari i la restricció absoluta de la mobilitat fora dels serveis essencials, com ja vam fer —encara que tard— en la primera onada. És molt millor una aturada dràstica i total que afecti a tothom que no pas una lenta agonia que perjudica sempre els mateixos sectors. Naturalment, amb els ajuts als treballadors i a les empreses que sempre hem reivindicat. No hi ha temps per rumiar, per especular ni per cercar rèdits electorals mentre la COVID-19 avança sense aturador i sega moltes vides cada dia. Protegim els ciutadans, protegim-nos. Quedem-nos a casa.

Girona, 22 de gener de 2021

[PDF] Comunicat del President Torra

Casa Solterra
Carrer dels Ciutadans, 18
17004 Girona

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguiu-nos