Skip to main content

Els webs amb el domini.CAT són molt recomanables

| Fent país

1domini.cat

Al llarg dels mesos de novembre i desembre, i amb l'etiqueta #15anyspuntcat per celebrar que fa 15 anys del domini .cat, el President Torra ha compartit  a les seves xarxes socials una tria de 15 webs que considera molt recomanables, que són les següents:

www.fundacio.cat Fundació .cat, a qui vull donar l’enhorabona pel foment que fa de la llengua i la identitat catalana a Internet.  

2petjadacatalana.cat
 
www.petjadacatalana.cat és un web interessantíssim per descobrir històries i indrets d’arreu del món en els que els catalans hi hem deixat petjada. Aquesta pàgina permet recórrer el món des de casa, ara que no es pot viatjar gaire.  
 

3viasona.cat

www.viasona.cat és un cercador que ofereix les lletres de la majoria de cançons compostes en català, des de l'any 1960 fins a l'actualitat. Un patrimoni immens que mai no s’havia catalogat de manera tan precisa. 
 
4social.cat
 
www.social.cat difon les iniciatives que fomenten l'atenció, el desenvolupament i l'autonomia de les persones, perquè els serveis i l'acció social són uns dels pilars que cal consolidar per assolir una societat més justa. 
 

5mapaliterari.cat

www.mapaliterari.cat permet consultar textos de la literatura catalana associats a diversos punts de la geografia mundial. Conté fragments d’obres literàries  acompanyats d’un important contingut multimèdia, amb fotografies, vídeos i locucions. 
 

6nosaltreslaveu.cat

www.nosaltreslaveu.cat és una publicació digital de reflexió i activisme sobre cultura, llengua, territori i societat, molt interessant per assabentar-nos del que passa al País Valencià. 
 
 7metode.cat
 
www.metode.cat és una revista dedicada a la divulgació científica i al seu estudi. Publica articles d’opinió, entrevistes i reportatges sobre temes d’actualitat científica i les seves implicacions socials. 

8elcami.cat

www.elcami.cat és una ruta de senderisme cultural que enllaça camins i rutes existents arreu dels Països Catalans. Són recorreguts de proximitat que permetent conèixer vivencialment la cultura, la història, el paisatge i la gent d’aquest país. 
 

9amicsbressola.cat

www.amicsbressola.cat és una entitat que procura divulgar i obtenir suports morals, materials i econòmics per a fomentar l’ensenyament català i en català a la Catalunya Nord. Amb més suports podran avançar encara més.  
 

10malaia.cat

www.malaia.cat Canal Malaia és una plataforma digital que fomenta la creació de contingut en llengua catalana a la xarxa (TikTok, Twitter, etc), amb un especial focus en el públic adolescent i jove. 
  

11musicadepoetes.cat

www.musicadepoetes.cat ens permet conèixer i gaudir d’aquelles cançons que s’han compost a partir dels versos dels nostres millors poetes. És molt recomanable per a treballar a les classes de música i de llengua catalana. 
 
12llenguamia.cat
 
www.llenguamia.cat és un recull de materials digitals amb l’objectiu de potenciar el català de l’Alguer. S’inspira en la lògica antiga i eficient de les places, que sempre han facilitat l’intercanvi de materials, experiències i il·lusions. 

13iquiosc.cat

 www.iquiosc.cat és un quiosc digital que posa a l’abast de tothom l’ampli ventall de publicacions periòdiques en català (diaris, revistes, premsa territorial i publicacions gratuïtes) sota una plataforma àgil i totalment independent. 
 
  14metgesexilicat
 
www.museudelamedicina.cat vol facilitar la formació i investigació de la història de les ciències de la salut, a partir del context contemporani del nostre país. És un reconeixement a la bona reputació de la medicina catalana, tant del passat com del present.  
 
 15presidenttorracat
 
www.presidenttorra.cat és el web de la nova Oficina del President Torra que, d’ara endavant, tindreu al vostre servei des de Girona. Amb l’estrena d’aquest nou domini tanquem la tria de 15 webs que hem volgut compartir per celebrar els primers #15anyspuntcat